Stel ons je vragen, vertel ons je bezorgdheden en deel je plan van aanpak en acties met ons en je collega’s uit de sector. Uitwisseling is nu meer dan ooit belangrijk. Benader je contactpersoon bij publiq, of mail ons via info@publiq.be. Wij zorgen ervoor dat je vraag bij de juiste persoon terechtkomt.

Vind hier al onze collega’s.

Wat betekent deze periode zonder vrijetijdsevenementen voor de diensten en producten van publiq?

UiTinVlaanderen, UiTmetVlieg en BILL

  • UiTinHuis: we stellen een online cultuur- en vrijetijdsaanbod samen, nu tijdelijk op www.uitinhuis.be en www.thuismetvlieg.be.
  • Ook Canvas vestigt dagelijks, tussen zijn programma’s door, de aandacht op 'cultuur in uw kot’. Dat gebeurt met diverse spotjes op tv en sociale media die verwijzen naar het digitale aanbod van allerhande culturele organisaties en cultuurhuizen. Lees meer over deze samenwerking.
  • Museumpas vermaakt de liefhebbers dan weer met virtuele museumtours.

UiTdatabank

  • Wordt je activiteit geannuleerd of uitgesteld? Pas je activiteit(en) in de UiTdatabank aan door ‘AFGELAST’ in de titel te zetten, eventueel met toelichting in de beschrijving. Zo zijn de bezoekers van onze kanalen meteen op de hoogte.
  • Op onze kanalen zetten we het digitale aanbod in de kijker. Dit aanbod past in normale tijden niet in UiTdatabank. Daarom vangen we al het alternatief aanbod op in een online formulier, waarna de contentmedewerkers van publiq gepaste coronaproof evenementen zelf toevoegen aan de UiTdatabank.

UiTnetwerk

  • Onze vrijetijdspartners van het UiTnetwerk voorzien massaal alternatieve activiteiten. We zien veel online én gedrukte communicatie voorbij komen over dit UiTinHuis aanbod. We verzamelden enkele voorbeelden.
  • We ondersteunen onze partners door de UiTinHuis logo's ter beschikking te stellen en de gratis UiTinHuis kalenderwidget aan te bieden voor op gemeentelijke (UiT)websites.

UiTPAS

Cultuurkuur

Sinds de sluiting van scholen en cultuurhuizen zet Cultuurkuur cultuureducatief aanbod voor afstandsonderwijs in de kijker bij leerkrachten.

Meer dan 11.000 keer doken leerkrachten de voorbije weken in dat aanbod. Ze vonden er inspiratie voor afstandsonderwijs over boeken en literatuur, podiumkunsten, film en beeld, musea en gingen op zoek naar cultuurtips voor leerlingen.

Ook de komende tijd blijft Cultuurkuur jouw online aanbod bekendmaken bij leerkrachten. Heb jij aanbod vanuit je virtuele concert- of theaterzaal, cultuurcentrum, museum...? Of heb je tips voor kunst- en cultuurlessen op afstand? Vul dit invulformulier voor online cultuureducatief aanbod in. We bekijken of we het kunnen inpassen in artikels op cultuurkuur.be, bij activiteiten voor afstandsonderwijs en in nieuwsbrieven voor leerkrachten.

Schatten van Vlieg

Voorlopig is het nog van #blijfinuwschatkist. Maar Schatten van Vlieg gaat door, weliswaar met enkele aanpassingen. Social distance en hygiëne staan voorop zodat alle families veilig kunnen deelnemen.

Laten we deze weken dus goed maken tijdens de zomer en met Schatten van Vlieg extra veel gezinnen naar onze locaties halen. Meer dan 200 locaties hebben zich aangemeld. Dat maakt ons blij en geeft hoop!

Wij kijken er enorm naar uit om er samen met de cultuurhuizen en vrijetijdslocatie een fijne zomer van te maken en de gezinnen die broodnodige ruimte voor cultuur en vrije tijd te geven.

Zo pakken we het aan.

Kenniswerking