Vlieg verstopt samen met Xerius Kinderbijslagkrant meer dan 300 schatten op culturele locaties in Vlaanderen en Brussel. Het thema is ‘Zie jij wat ik zie?. Tussen 1 juli en 31 augustus kunnen kinderen in familieverband op schattenjacht trekken en hun zintuigen de kost geven.

De zomervakantie is de periode van het jaar waarin families de meeste tijd met elkaar doorbrengen. Vlieg, het familielabel van CultuurNet Vlaanderen gidst families door het culturele aanbod en moedigt met deze actie jonge gezinnen aan om er samen op uit te trekken en het vrijetijdsaanbod in hun eigen buurt te ontdekken.

Dit jaar is het thema ‘Zie jij wat ik zie?’. Kinderen kijken op een andere manier naar de wereld dan volwassenen: met verwondering, een open blik, ongecompliceerd … Daarom stopt Vlieg in elke schatkist drie verschillende kijkboekjes boordevol spelletjes en opdrachten: een zelfgemaakte kijkkaart om van te dromen, een tijdreismasker met een blik op de wereld over vijftig jaar of tips om te gluren naar de buren met spiegelpapier. Je kan het zo gek niet bedenken.

De schatten van Vlieg zijn verstopt op meer dan 300 zinnenprikkelende locaties, verspreid over 146 gemeenten. Zo zetten schattenjagers in Oudenaarde verschillende brillen op om naar het verleden te kijken en krijgen ze in Alden Biesen een blinddoek om. In T’ Grom (Sint-Katelijne-Waver) kunnen speurneuzen dan weer ontdekken waarom bijen zo verlekkerd zijn op bloemen met behulp van ultraviolet licht.

Bekijk het overzicht van alle schatlocaties of ontdek de activiteiten per locatie.

Perscontact

Frans Steenhoudt

Frans@cutluurnet.be

0475/68 64 69

 

Partners Schatten van Vlieg 2016