De schatkist

Doe je mee met Schatten van Vlieg? Dan moet je de Schatten van Vlieg-schatkist gebruiken.
De eenmalige aankoop van de Vlieg schatkist bedraagt 32 euro (excl. btw + verzend- en handlingskosten).
Je kan deze elk jaar hergebruiken.

Je kunt de schatkist gerust buiten zetten, ietwat afgeschermd van gure weerselementen.

Wil je zeker zijn van extra weersbestendigheid én een bijkomende uitdaging voor de schattenjagers in je zoektocht inbouwen? Dan kun je deze tips toepassen van andere locaties. Plaats de schatkist ...

 • in een grote metalen koffer met hangslot
 • in een bakoven, deurtje op slot
 • in een waterput, schatkist in grotere kist die op slot was, koffer uit waterput halen met behulp van katrol
 • hoog in een boom, met behulp van een katrol waarvan het touw vastgemaakt is met een slot
 • in een kruik, schatkist op slot
 • tegen een boom in een grotere kist die op slot was
 • in een grotere gecamoufleerde koffer (geschilderd zoals de stenen van het terras) die op slot was
  Bekijk hoe Het Mot dit de voorbije jaren aanpakte

Het stickervel met unieke code

In je schatkist stop je dit jaar voor elke schattenjager een stickervel om mee naar huis te nemen. Zo duurt het plezier nog tot thuis verder en zullen ze jouw locatie niet snel vergeten!

 • Je koopt deze aan in veelvouden van 50: 10 euro per 50 stuks (excl. btw + verzend- en handlingskosten). Tijdens de zomer kun je stickervellen bijbestellen, tot de voorraad o.
 • Er zijn vijf verschillende versies van de stickervellen. Hoe meer zoektochten de schattenjagers doen, hoe meer verschillende stickervellen ze kunnen verzamelen! Per pakketje van 50 krijg je hetzelfde stickervel. De verschillende versies worden verdeeld in je omgeving. Zo moeten schattenjagers niet té ver weg gaan om hun verzameling compleet te maken.
  De stickervellen zijn beschikbaar in het Frans en het Nederlands.
 • Op de achterkant van het stickervel vinden de schattenjagers een unieke code. Die code voeren ze in op www.schattenvanvlieg.be.
  Zo maken ze kans op een familieweekend! Hoe meer schatten ze zoeken, hoe meer codes ze kunnen verzamelen.
  Motiveer je bezoekers dus zeker om hun code in te voeren. Dit kan tot en met 3 september.
 • Hergebruik dus in geen geval stickervellen van vorige jaren. Deze codes werken niet meer, en zo kunnen jouw schattenjagers niet deelnemen aan de hoofdwedstrijd.

Optioneel gadget: Koekjes- en knutselvorm van Vlieg

De koekjes- en knutselvorm is het perfecte gadget voor de schattenjager. Hiermee kunnen ze hun creativiteit en speelsheid verder ontwikkelen

 • Dit gadget werd door een groep schattenjagers met grote voorsprong als hét leukste en meest duurzame gadget gekozen rond het thema proeven.
 • Het is ook geschikt voor de allerjongsten
 • De mogelijkheden zijn eindeloos: je kunt er koekjes mee bakken, knutselen, ermee spelen in zand of plasticine, mini-Vliegpannenkoekjes maken, en nog veel meer.
 • Het gadget kost 0,99 euro excl. btw en verzendingskosten.

Optioneel gadget: Fidgetspinner van Vlieg

We hebben nog een kleine voorraad gadgets over van de editie van 2023: fidgetspinners van Vlieg.

Twee gadgets voor de prijs van één! Het gadget van vorig jaar is een fidgetspinner én een popit / simple dimple in één. Het is kleurrijk, het beweegt en je maakt er kinderen heel blij mee. Voeg het gadget van Vlieg toe aan je schatkist voor een instant extra funfactor!

Het kost 0,99 euro excl. btw en verzendingskosten.

Hoe kun je het gadget verdelen?

 • In de schatkist: 1 vormpje of fidgetspinner voor elke schattenjager.
 • Als extra cadeautje voor wie meerdere zoektochten in de streek deed en zo een volle stempelkaart verzamelde.
 • Als prijs van een lokale wedstrijd in het kader van Schatten van Vlieg.
 • ...

Het gadget is optioneel te bestellen tijdens je inschrijving. Dit kost 0,99 euro per stuk (excl. btw + verzend- en handlingskosten) en kun je bestellen in veelvouden van 10. Opgelet, voorzie voldoende voorraad, want tijdens de zomer zal het gadget enkel bij te bestellen zijn zolang de voorraad strekt.

Optioneel: Gevelborden

Trek extra aandacht van families die je locatie passeren met een gevelbord. Heel wat organisaties bestelden de voorbije jaren een bord en hingen het aan hun gevel of binnen op hun locatie. Het tijdloze en duurzame ontwerp zorgt ervoor dat je ze jaar na jaar kan hergebruiken. Door een handige, stevige plakstrook is het gevelbord makkelijk op te hangen en blijft het ook goed zitten. De prijs bedraagt 25 euro (excl. btw + verzend- en handlingskosten).

Wil je geen lijmresten op je ramen? Gebruik dan voldoende 'plakkauwgom'. Zo kun je het gevelbord makkelijker verwijderen.

Gratis: Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten

Bij je eerste bestelling van het campagnemateriaal ontvang 4 gratis affiches die je aan de balie of doorheen je locatie kunt ophangen. Vlieg voorziet ook een sjabloon voor een affiche waarop je zelf je gemeente en schattenlocatie(s) kan invullen. Deze kan je dan afdrukken en verspreiden in je gemeente.

Organisaties die Franstalige stickervellen bestellen, ontvangen ook Franstalige affiches.

Verzend- en handlingskosten

Om er voor te zorgen dat het campagnemateriaal goed bij elke locatie terecht komt, werken we samen met het verzendbedrijf Distrimedia. Zij stockeren en verzamelen alle artikels (de affiches, stickervellen, gadgets ...) en zorgen ervoor dat de juiste aantallen van elk artikel op de juiste locatie terecht komt. We bieden ook bijbestellingen aan, zolang de voorraad strekt.

Let op: retourverzendingen zorgen voor heel wat extra kosten. Zorg er mee voor dat de actie betaalbaar blijft. Je ontvangt vanaf 6 juni een mailtje met de Track&Trace-code van je materiaal, zodat er zeker een collega aanwezig kan zijn op het moment van de levering. Het materiaal wordt geleverd op het adres dat je opgaf in het inschrijfformulier.