De schatkist

Doe je mee met Schatten van Vlieg? Dan moet je de Schatten van Vlieg-schatkist gebruiken.
De eenmalige aankoop van de Vlieg schatkist bedraagt 25 euro (excl. btw + verzend- en handlingskosten).
Je kan deze elk jaar hergebruiken.

Je kunt de schatkist gerust buiten zetten, ietwat afgeschermd van gure weerselementen.

Wil je zeker zijn van extra weersbestendigheid én een bijkomende uitdaging voor de schattenjagers in je zoektocht inbouwen? Dan kun je deze tips toepassen van andere locaties. Plaats de schatkist ...

 • in een grote metalen koffer met hangslot
 • in een bakoven, deurtje op slot
 • in een waterput, schatkist in grotere kist die op slot was, koffer uit waterput halen met behulp van katrol
 • hoog in een boom, met behulp van een katrol waarvan het touw vastgemaakt is met een slot
 • in een kruik, schatkist op slot
 • tegen een boom in een grotere kist die op slot was
 • in een grotere gecamoufleerde koffer (geschilderd zoals de stenen van het terras) die op slot was
  Bekijk hoe Het Mot dit de voorbije jaren aanpakte

Het stickervel met unieke code

In je schatkist stop je dit jaar voor elke schattenjager een stickervel om mee naar huis te nemen. Zo duurt het plezier nog tot thuis verder en zullen ze jouw locatie niet snel vergeten!

Je koopt deze aan in veelvouden van 50: 10 euro per 50 stuks (excl. btw + verzend- en handlingskosten). Tijdens de zomer kun je stickervellen bijbestellen, tot de voorraad op is.

De stickervellen hebben dit jaar allemaal dezelfde kleur en zijn beschikbaar in het Frans en het Nederlands.

Op de achterkant van het stickervel kunnen de schattenjagers een unieke code terugvinden. Die code voeren de schattenjagers in op www.schattenvanvlieg.be.
Zo maken ze kans op een familieweekend in Ieper! Hoe meer schatten ze zoeken, hoe meer codes ze kunnen verzamelen.
Motiveer je bezoekers dus zeker om hun code in te voeren. Dit kan tot en met 4 september.

Hergebruik dus in geen geval stickervellen van vorig jaar! Deze codes werken niet meer, en zo kunnen jouw schattenjagers niet deelnemen aan de hoofdwedstrijd.

Optioneel: Het gadget - sleutelhanger van Vlieg

Een schattenjager pronkt graag heel het jaar door met de buit van de zoektocht in de zomer. Dit jaar doen ze dan met de Schatten van Vlieg sleutelhanger!

Kinderen hangen graag een sleutelhanger aan de boekentas, pennenzak, aan de ritssluiting van de jas ... Voeg het gadget van Vlieg toe aan je schatkist voor een instant extra funfactor! Succes verzekerd.

 • sleutelhanger waar de schattenjagers heel het jaar door mee kunnen pronken
 • een kakske werkt op de lachspieren van kinderen
 • bij een bevraging van een 100-tal ouders kwam dit gadget als meest populaire keuze naar voren
 • ook voor de allerjongsten
 • 0,95 euro excl. btw en verzendingskosten

Hoe kun je het gadget verdelen?

 • In de schatkist, 1 sleutelhanger voor elke schattenjager
 • Als extra cadeautje voor wie meerdere zoektochten deed en zo een volle stempelkaart verzamelde.
 • Als prijs van een lokale wedstrijd in het kader van Schatten van Vlieg
 • ...

Het gadget is optioneel te bestellen tijdens je inschrijving. Dit kost 0,95 euro per stuk (excl. btw + verzend- en handlingskosten) en kun je bestellen in veelvouden van 10. Opgelet, voorzie voldoende voorraad, want tijdens de zomer zal het gadget enkel bij te bestellen zijn zolang de voorraad strekt.

Optioneel: Gevelborden

Trek extra aandacht van families die je locatie passeren met een gevelbord. Heel wat organisaties bestelden de voorbije jaren een bord en hingen het aan hun gevel of binnen op hun locatie. Het tijdloze en duurzame ontwerp zorgt ervoor dat je ze jaar na jaar kan hergebruiken. Door een handige, stevige plakstrook is het gevelbord makkelijk op te hangen en blijft het ook goed zitten. De prijs bedraagt 22 euro (excl. btw + verzend- en handlingskosten).

Wil je geen lijmresten op je ramen? Gebruik dan voldoende 'plakkauwgom'. Zo kun je het gevelbord makkelijker verwijderen.

Gratis: Affiches om je zoektocht mee in de kijker te zetten.

Bij je eerste bestelling van het campagnemateriaal ontvang 4 gratis affiches die je aan de balie kan ophangen. Vlieg voorziet ook een sjabloon voor een affiche waarop je zelf je gemeente en schattenlocatie(s) kan invullen. Deze kan je dan afdrukken en verspreiden in je gemeente.

Organisaties die Franstalige stickervellen bestellen, ontvangen ook Franstalige affiches.

Verzend- en handlingskosten

Om er voor te zorgen dat het campagnemateriaal goed bij elke locatie terecht komt, werken we samen met het verzendbedrijf Distrimedia. Zij stockeren en verzamelen alle artikels (de affiches, stickervellen, gadgets ...) en zorgen ervoor dat de juiste aantallen van elk artikel op de juiste locatie terecht komt. We bieden ook bijbestellingen aan, zolang de voorraad strekt.

Let op: retourverzendingen zorgen voor heel wat extra kosten. Zorg er mee voor dat de actie betaalbaar blijft. Je ontvangt vanaf 6 juni een mailtje met de Track&Trace-code van je materiaal, zodat er zeker een collega aanwezig kan zijn op het moment van de levering. Het materiaal wordt geleverd op het adres dat je opgaf in het inschrijfformulier.