Wat is uitingemeente.be?

Wil je het je inwoners gemakkelijk maken om de website met het volledige vrijetijdsaanbod in je gemeente te onthouden en te gebruiken? Dan is de URL www.UiTinGemeente.be een logische keuze.

Voorbeelden hiervan zijn:

Als je gemeente lid is van het UiTnetwerk, kun je als gemeentebestuur de gepersonaliseerde URL UiTinGemeente.be kosteloos overnemen van publiq.

Deze URL kan je dan gebruiken als:

URL-aliases maken je website gebruiksvriendelijker en beter vindbaar, wat kan bijdragen aan een betere gebruikerservaring en hogere zoekmachinerankings.

UiTagenda als centraal overzichtspunt

In een vrijetijdscommunicatiematrix vervult elk kanaal een eigen rol voor een bepaald publiekssegment. Een online UiTagenda is het ideale overzicht waarnaar al deze kanalen en communicatieproducten verwijzen.

Hoe neem je deze URL in gebruik?

1. Controleer beschikbaarheid:

  • Als je gemeente nog geen eigenaar is van de URL uitingemeente.be of je bent niet zeker, ga dan naar www.dns.be. Daar kun je nagaan of de URL nog beschikbaar is en wie de huidige eigenaar is.

2. Opties voor overname:

  • Optie 1: De URL is nog niet overgedragen aan je gemeente en is in het bezit van publiq (domeinnaamhouder bij dns.be is CultuurNet Vlaanderen, de oude naam van publiq). Via de dns.be website kun je een aanvraag doen om deze over te dragen.
  • Optie 2: Je gemeente is al eigenaar van de URL, maar gebruikt deze nog niet. In dat geval raden we je aan om de URL te gaan gebruiken. Raadpleeg intern wie de domeinnamen beheert voor je stad of gemeente
  • Optie 3: Je gemeente is al eigenaar van de URL, maar wil deze toch niet gebruiken. Draag de URL kosteloos over aan publiq door contact op te nemen via info@publiq.be.

Publiceer je UiTagenda's? Bekijk zeker ook de andere richtlijnen rond beeldmerken en verwijzingen:

Tips & tricks

Vijf tips voor een boeiende online UiTagenda

22 mrt. 2024

De online UiTagenda is het hart van je lokale vrijetijdscommunicatie: maak je lokale vrijetijdsaanbod onweerstaanbaar én vindbaar.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Nieuw UiTmagazine en website zet vrijetijdsregio Druivenstreek op de kaart

15 jan. 2024

UiT in de Druivenstreek is online en in print dé gids voor vrije tijd in de Driuvenstreek.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Puurs-Sint-Amands grijpt fusie aan voor gemeentelijk UiTmagazine

18 dec. 2019

“Als gemeente vinden we het belangrijk om in te zetten op vrijetijdscommunicatie en marketing van het brede vrijetijdsaanbod.”

Meer lezen