Verplichte verwijzing naar UiTinVlaanderen

Als je een agenda publiceert op basis van de UiTdatabank, dan is het verplicht daarbij te verwijzen naar UiTinVlaanderen.be. De portaalsite www.uitinvlaanderen.be biedt een volledig overzicht van vrijetijdsactiviteiten in heel Vlaanderen en Brussel.

De verwijzing naar UiTinVlaanderen is opgebouwd uit:

 • de tekst 'Meer inspiratie voor je vrije tijd? Ga naar www.uitinvlaanderen.be'

 • en daaronder het logo van UiTinVlaanderen (zonder .be)

Online dient aan de afbeelding de verwijzing naar de URL http://www.uitinvlaanderen.be gehangen te worden, met volgende UTM parameters:

 • utm_source, met als waarde de naam van je website (bv. uitingent)

 • utm_campaign met als waarde partnernetwerk

 • utm_content, met als waarde home

 • utm_medium, met als waarde referral

 • utm_term, met als waarde uitinvlaanderen

💡 Als je widgets gebruikt, dan staat deze verwijzing al automatisch klaar in de setup van je widget.

Vlieg-label

Met het Vlieg-label kan je extra inzetten op het stimuleren van vrijetijdsparticipatie bij kinderen tot 12 jaar, of aangeven dat een activiteit heel geschikt is voor families met kinderen.

Wie een UiTagenda maakt op basis van de UiTdatabank, kan Vlieg gemakkelijk zelf gebruiken.

💡 Belangrijk is ook om een legende te tonen waarin wordt uitgelegd wat het label betekent. Meer info en tips daarover vind je hier.

UiTPAS-label

Bevat je agenda UiTPAS-activiteiten? Dan is het aanbevolen om ook het UiTPAS-label te tonen bij deze activiteiten. Op die manier weten bezoekers met een UiTPAS meteen waar ze punten kunnen sparen, voordelen opnemen, en waar ze -indien ze daar recht op hebben- gebruik kunnen maken van het UiTPAS-kansentarief.

Wie zelf een digitale UiTagenda bouwt en gegevens uitwisselt via de UiTdatabank Search API, kan er zelf voor zorgen dat het UiTPAS-label ook wordt getoond op de eigen website.

💡 Het UiTPAS-label stroomt automatisch door naar een UiTagenda op basis van widgets. Je kan daar makkelijk kiezen om dit label te tonen bij de activiteiten waar het van toepassing is.

Oproep om in te voeren in de UiTdatabank

Indien je agenda ook actief bezocht wordt door organisatoren van aanbod dat in je agenda thuishoort, dan is het aanbevolen om hen actief op te roepen om hun activiteiten in te voeren in de UiTdatabank.


De verwijzing kan op verschillende manieren, aan de hand van een eigen banner, advertentie of tekstvermelding. Volgende modelteksten kunnen als inspiratie dienen:

"Wil je zelf een activiteit toevoegen? Dat kan! Surf naar UiTdatabank.be. Je activiteit verschijnt dan niet alleen hier, maar ook op uitinvlaanderen.be en tal van andere digitale en gedrukte agenda’s."


"Zelf een activiteit toevoegen? Dat kan via www.UiTdatabank.be."

⚠️ Bij elke verwijzing dient de URL www.uitdatabank.be duidelijk vermeld te worden.

Publicatierichtlijnen voor gemeentelijke, stedelijke en regionale UiTagenda’s

Publiceer je een gemeentelijke, stedelijke of regionale UiTagenda? Dan gebeurt dit wellicht als lid van het UiTnetwerk, en dus binnen een samenwerkingsovereenkomst met publiq.

In dat geval kan je nog voordeliger of vaak zelfs gratis gebruik maken van de agendatools van publiq, en gelden deze verplichte publicatierichtlijnen:

 • Verplichte verwijzing naar UiTinVlaanderen

 • Oproep om in te voeren in de UiTdatabank

 • Vlieg-label bij activiteiten voor kinderen tot 12 jaar

 • Gebruik van een gepersonaliseerd en correct vormgegeven UiTlabel (bv. UiT in Gent) als titel bij je online agenda.

 • UiTPAS-logo bij UiTPAS activiteiten indien je stad, gemeente of regio ook met UiTPAS werkt.

Vragen?