Huisstijlgids

De UiTPAS-huisstijl is ontworpen om de eenvormigheid van UiTPAS als Vlaams programma te versterken. Je herkent UiTPAS overal aan hetzelfde logo en pictogrammen. Dat zie je ook terug op bijvoorbeeld UiTPAS.be en in de UiTPAS-app.

In deze gids vind je richtlijnen i.v.m. het kleurenpalet, de typografie, de pictogrammen en de illustraties.

Pictogrammen

Gebruik de UiTPAS-pictogrammen om de werking van UiTPAS toegankelijker en begrijpelijker te maken, vooral voor mensen met taalbarrières of leesmoeilijkheden. Ze zorgen voor snelle informatieherkenning en bevorderen inclusiviteit.

Illustraties

Het gebruik van illustraties (figuren) maakt UiTPAS toegankelijker en begrijpelijker voor iedereen. Deze illustraties geven een balie weer, een kortingsbalie, een zuil en ruilen aan een balie. In deze illustraties komen de pictogrammen terug?.

Partners mogen deze illustraties bewerken en nieuwe toepassingen geven.

De 'uitgebreide figuren' (basketter, kind, zanger, schilder ...) werden ontworpen en beschikbaar gesteld door UiTPAS-regio Vlaamse Ardennen.

Gif's

Gebruik de bewegende UiTPAS-iconen (online of bijvoorbeeld in presentaties te gebruiken) Deze gifs vind je ook bij Instagram stories of reels als je bij stickers zoekt op 'UiTPAS'.

Fotodatabank

In onze thematische fotoreeks vind je kwalitatieve beelden die de diversiteit van UiTPAS en het publiek weerspiegelen. Alle UiTPAS-partners mogen deze foto's gebruiken. Sommige foto's zijn geschikt om een andere UiTPAS-kaart in te fotoshoppen. Een ervaren grafisch vormgever kan dit doen. Vermeld altijd het copyright van de fotograaf.

© Lies Engelen Photography

De juiste schrijfwijze

UiTPAS is een merknaam. Deze schrijven we altijd volgens de regels van de kunst, met kleine i. Maak je een samenstelling met UiTPAS? Dan gebruik je een koppelteken.

Bijvoorbeeld:

  • UiTPAS-punt
  • UiTPAS-app
  • UiTPAS-voordeel
  • UiTPAS-nummer
  • ...

Afleidingen zijn uit den boze. Zeg dus bijvoorbeeld niet: UiTPASser, maar wel: UiTPAS-houder. Niet: UiTPASSEN, maar wel: UiTPAS-kaarten of UiTPAS-profielen.

Ben je op zoek naar beeldmerken, richtlijnen en tips voor je UiTcommunicatie?

Promotiemateriaal

Gebruik kant en klaar promotiemateriaal zoals vloerstickers, tekstsjablonen, een filmpje, een folder, ...

Meer lezen

Aan de slag

Hoe pak je je UiTPAS-communicatie aan? Maak werk van je communicatiestrategie en -planning, en ga aan de slag met de UiTPAS segmentatietool.

Meer lezen

UiTPAS-partner

Handleidingen, tips & tricks, sjablonen... Op deze pagina bundelen we alle info voor (toekomstige) UiTPAS-steden en gemeenten.

Meer lezen