Universele onderwerpen

Ester Blockx, Manager Marketing & Communicatie: “De onderwerpen die Technopolis behandelt zijn universeel en zorgen voor een toegevoegde waarde bij een breed publiek. Toch zijn er nog een aantal doelgroepen ondervertegenwoordigd. Vooral personen met een beperkt inkomen waren tot voor kort nog de grote afwezigen in ons centrum.”

Om dit doelpubliek te bereiken, sloot Technopolis enkele jaren geleden aan bij UiTPAS Mechelen.

Succesvolle samenwerking

Ester: “De samenwerking met UiTPAS Mechelen loopt enorm goed. Jaarlijks komen er een 500-tal Mechelaars met een UiTPAS aan kansentarief bij ons over de vloer en daar zijn we heel trots op.”

De basisovereenkomst met UiTPAS houdt in dat inwoners met het kansenstatuut recht hebben op een structurele korting bij elke UiTPASaanbieder in de eigen gemeente. Daarnaast kunnen aanbieders ook zelf beslissen of ze deze korting willen uitbreiden naar personen uit andere gemeenten.

Bovenlokale korting

Ester: “Omdat de samenwerking zo’n succes is, kennen we sinds kort ook bovenlokale sociale kortingen toe. Dit wil zeggen dat ook niet-Mechelaars met een UiTPAS aan kansentarief bij ons korting krijgen.”

Ester: “En hierbij stopt het niet voor ons. Want wat UiTPAS ook zo tof maakt, is dat iedereen met een UiTPAS hun gespaarde punten, die ze kunnen verzamelen bij aanbieders in alle UiTPASregio’s, kunnen omwisselen voor 10% korting in onze shop. Daar is altijd wel een ‘wetenschappeleuk’ artikel te vinden om thuis verder mee te experimenteren!”.

Technopolis is, samen met het Sportimonium en muziekclub 4AD in Diksmuide, pionier in het aanbieden van bovenlokaal kansentarief.

Daarnaast is ook de Open Monumenten lidkaart van Herita (eveneens een UiTPAS) beschikbaar aan 80% korting voor mensen met een UiTPAS met kansentarief.

Ook bij alle Belgische musea die aangesloten zijn bij MuseumPASSmussées kunnen mensen met een beperkt inkomen uit een UiTPASregio terecht met een museumpas aan het kansentarief van 10 euro voor een jaarabonnement.

Wil je met je organisatie ook via UiTPAS bovenlokaal structurele korting geven aan mensen in armoede? Contacteer Helene.

Helene D'Haeseleer
Neem contact op met
Helene D'Haeseleer
Partnermedewerker UiTnetwerk
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Bovendien onderzoekt publiq samen met Iedereen Verdient Vakantie en Vrij UiT (Fonds Vrijetijdsparticipatie) de ontwikkeling van een bovenlokale UiTPAS. Hierdoor zullen mensen met een beperkt inkomen die in een regio wonen waar (nog) geen UiTPAS aanwezig is, ook structurele korting krijgen op het bovenlokaal cultuur-, jeugd-, sport- en toeristisch aanbod.