Deze zomer wil Vlieg samen met de verstoplocaties opnieuw kinderen bereiken die in familieverband nog niet van cultuur genieten door hen een schattenzoektocht te laten testen.

Een breed publiek met Schatten van Vlieg

Dankzij Schatten van Vlieg kunnen jonge gezinnen tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier cultuur beleven. Maar niet alle gezinnen vinden zelf de weg naar jouw cultuurhuis. Daarom riepen we vorig jaar samen met de deelnemende Schatten van Vlieg-locaties de klastry-out in het leven.

Een verstoplocatie die een klastry-out organiseerde, nodigde voor de zomer 1 klas met maatschappelijk kwetsbare kinderen uit om hun zoektocht te testen. Zo kreeg de verstoplocatie een kritisch testpanel voor hun zoektocht op bezoek, legden ze contact met een nieuw publiek en kon een hele klas een namiddag van cultuur genieten. Wij namen een kijkje tijdens de klastry-out in Kazerne Dossin:

97% van de cultuurhuizen die vorig jaar een try-out organiseerden, wil er dit jaar opnieuw een doen. Daarom organiseren we dit jaar opnieuw de try-out, maar wel in een nieuwe vorm:

In 2019 hoef je geen klas uit te nodigen, maar kies je zelf de organisatie waarmee je wil samenwerken. Elke organisatie die met kinderen of families werkt die jij nog niet bereikt, is een potentiële partner. Zoek in je buurt een organisatie met leden die nog niet bij jou over de vloer komen. Denk aan een kinderopvang, een jeugdbeweging, een vluchtelingencentrum, een kansarmoede-organisatie, een klas, enzoverder.

In Arboretum het Leen nodigden ze bij de vorige editie al een groep uit een vluchtelingencentrum uit, en dit bleek een groot succes:

 

Als elk van de 300 verstoplocaties 1 groep kinderen of families uitnodigt, kunnen we samen zo’n 6000 kinderen bereiken die van thuis uit nog niet kennismaakten met het rijke cultuuraanbod van Vlaanderen en Brussel.  

 

Waarom deelnemen?

Schatten van Vlieg is een laagdrempelig en leuk medium om kinderen die je moeilijk bereikt kennis te laten maken met jouw cultuur- of vrijetijdslocatie en jouw kinderaanbod. Met deze try-out geef je deze kinderen de kans om ook te participeren. En bovendien maak jij ook kennis met hen en kan je een duurzaam contact opbouwen met een moeilijker te bereiken publiek.

Daarnaast krijg je voor weinig extra moeite (het werk is grotendeels gebeurd, want je zoektocht maak je toch) een grondige keuring van je zoektocht door een groep kinderen met een frisse blik. Zo staat je zoektocht volledig op punt tegen de start van de zomermaanden.

 

Hoe deelnemen?

Duid aan in het inschrijvingsformulier voor Schatten van Vlieg dat je een try-out wil organiseren.

Download: 

Heb je nog vragen? Stuur een mailtje naar laura@publiq.be.

Win een filmpje van je try-out

Meld je try-out aan en wie weet komen wij langs om een professioneel filmpje van je try-out op te nemen. Zo komt jouw organisatie mooi in beeld en heb je het geknipte filmpje voor je jaarverslag, subsidiedossier of volgende team-meeting. En, met het filmpje kan Schatten van Vlieg nog meer cultuurhuizen warm maken om een try-out te organiseren.

Heel het jaar door laagdrempelig?

Ontdek het Inclusieve Familiemanifest