Wil je een try-out organiseren, maar weet je nog niet goed hoe eraan te beginnen, of wissel je hierover graag ideeën uit met collega’s van andere cultuurhuizen? Schrijf je in voor de expeditie try-out.

Bekijk hier hoe de try-out in Bib Kuringen vorige zomer verliep. Het was een fijne namiddag voor zowel de families als de bibmedewerkers en betekende de start van een samenwerking :

Wie kan je uitnodigen?
Elke organisatie die met kinderen of families werkt die jij nog niet bereikt, is een potentiële partner. Zoek in je buurt een organisatie met leden die nog niet bij jou over de vloer komen. Denk aan een kinderopvang, een jeugdbeweging, een vluchtelingencentrum, een kansarmoede-organisatie, een OKAN-klas, enzoverder.

Waarom deelnemen?

Dankzij Schatten van Vlieg kunnen jonge gezinnen tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier cultuur beleven. Maar niet alle gezinnen vinden zelf de weg naar jouw cultuurhuis. Daarom is er de try-out die een groep kinderen en eventueel hun ouders de kans geeft ook te participeren. En bovendien maak jij ook kennis met hen en kan je een duurzaam contact opbouwen met een moeilijker te bereiken publiek.

Daarnaast krijg je voor weinig extra moeite (het werk is grotendeels gebeurd, want je zoektocht maak je toch) een grondige keuring van je zoektocht door een groep kinderen met een frisse blik. Zo staat je zoektocht volledig op punt tegen de start van de zomermaanden.

Hulpmiddelen

Doe mee aan expeditie try-out en krijg begeleiding op maat.

Download hier een handig stappenplan om vlot je try-out te plannen. Een kant-en-klaar mailtje waarmee je geïnteresseerde organisaties kan uitnodigen. Vul de praktische details van jouw cultuurhuis nog in.

Neem gratis deel aan 'Expeditie try-out' en haal meer uit je try-out

Sfeerbeeld roadtrip cultuureducatie kortrijk
publiq""

Expeditie try-out Schatten van Vlieg 2020

13 feb 2020 9:00 - 31 dec 2020 12:00

Stap in een lerend netwerk waarin je tijdens 3 bijeenkomsten uitwisselt met collega's die ook een try-out voor de Schatten van Vlieg organiseren. Hoe pak je het aan om een divers publiek te bereiken voor de Schatten van Vlieg?

Schrijf je gratis in

Vragen?

Contacteer Laura.

Laura Delauré
Neem contact op met
Laura Delauré
Medewerker publieksontwikkeling