Laatst gewijzigd op 05 juni 2023

Bekijk hier hoe de try-out in Bib Kuringen vorige zomer verliep. Het was een fijne namiddag voor zowel de families als de bibmedewerkers en betekende de start van een duurzame samenwerking:

Wie kan je uitnodigen?
Elke organisatie die met kinderen of families werkt die jij nog niet bereikt, is een potentiële partner. Zoek in je buurt een organisatie met leden die nog niet bij jou over de vloer komen. Denk aan een kinderopvang, een jeugdbeweging, een vluchtelingencentrum, een kansarmoede-organisatie, een OKAN-klas, een groep kinderen met een beperking, enzoverder.

Waarom een try-out organiseren?

Dankzij Schatten van Vlieg kunnen jonge families tijdens de zomermaanden op een laagdrempelige manier cultuur beleven. Maar niet alle families vinden zelf de weg naar jouw locatie. Daarom is er de try-out die een groep kinderen en eventueel hun ouders de kans geeft ook te participeren. En bovendien maak jij ook kennis met hen en kan je een duurzaam contact opbouwen met een moeilijker te bereiken publiek.

Daarnaast krijg je voor weinig extra moeite (het werk is grotendeels gebeurd, want je zoektocht maak je toch) een grondige keuring van je zoektocht door een groep kinderen met een frisse blik. Zo staat je zoektocht volledig op punt tegen de start van de zomermaanden.

Hulpmiddelen

Download hier een handig stappenplan om vlot je try-out te plannen en een kant-en-klaar mailtje waarmee je geïnteresseerde organisaties kan uitnodigen. Vul de praktische details van jouw cultuurhuis nog in.

Praktijkvoorbeeld

De Schatten van Vlieg try-outs in DIVA en bib Wetteren

Laura Delauré — 07 apr. 2020

Welke voordelen biedt een try-out en hoe pak je dit aan? Ontdek de lessons learned van het DIVA in Antwerpen en de bib van Wetteren.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een rolstoelhelling is niet genoeg

05 jun. 2023

Hoe kunnen onze musea toegankelijker worden voor kinderen met een beperking?

Meer lezen
Tips & tricks

Toegankelijke vrijetijdsactiviteiten: informeer je publiek

15 apr. 2022

Inter Vlaanderen geeft tips om evenementen toegankelijk te maken voor iedereen. Ontdek wat jij kan doen, want elke persoon verdient toch de kans om zorgeloos van vrijetijdsactiviteiten te genieten?

Meer lezen