De Buitenspeeldag, een gratis en laagdrempelige activiteit voor families met jonge kinderen is dé ideale gelegenheid om een nieuw publiek kennis te laten maken met UiTPAS. Laat je inspireren door UiTPAS-acties op de Buitenspeeldag van andere steden en gemeenten.

UiTPAS op de Buitenspeeldag in de praktijk

Hasselt voorzag een UiTPAS-stand waar deelnemers een punt konden sparen en omruilen voor leuke pins, of een UiTPAS konden laten aanmaken.

UiTPAS Pelt trok naar de Buitenspeeldag met de QR-code én met een zuil, en koppelde hier een winactie aan vast. Wie een punt spaarde, maakte kans op een van de speelpakketten.

Ze communiceerden over de actie in de nieuwsbrief en in hun 'UiT voor kinderen'-folder, die via de boekentassen met de kinderen meegegeven wordt in de scholen.

Een geslaagde UiTPAS-activiteit op de Buitenspeeldag

  • Maak sparen mogelijk via QR-codes. Op die manier kun je op het hele speelterrein spaarplekken inrichten.
  • Voorzie toepasselijke omruilvoordelen die meteen van pas komen, zoals een picknickdeken, buitenspeelgoed of een drankje.
  • Communiceer vooraf over je actie en de omruilvoordelen, o.a. via een segmentatiemail. Promoot meteen de UiTPAS-app, zodat iedereen vlot kan sparen.
  • Betrek een UiTPAS-partner om een activiteit te voorzien en laat ook deze partner mee communiceren.
  • Voorzie een opvallende UiTPAS-stand en maak het mogelijk om een UiTPAS ter plaatse aan te maken voor nieuw publiek. Zet hier ook andere UiTPAS-activiteiten voor families in de kijker.

In Bornem resulteerde de Buitenspeeldag in een schorre stem, van een hele namiddag promobabbels over UiTPAS te houden… Er kwamen zelfs mensen uit Oostende en Dendermonde langs om te sparen!

Ook in Lede was het sparen en ruilen geblazen. Voor 20 punten konden spaarders een picknickdeken omruilen voor nog meer buitenplezier nadien.

Praktijkvoorbeeld

UiT op de Buitenspeeldag

15 apr. 2022

De Buitenspeeldag zet het belang van buitenspelen in de kijker en stimuleert met tal van speelprikkels en activiteiten verspreid over Vlaanderen, terug te vinden in een kalender met behulp van de UiTdatabank.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten sparen met QR-codes in de praktijk

01 sep. 2022

Een UiTPAS-activiteit op een locatie zonder spaarzuil? Afficheer een QR-spaarcode en pashouders kunnen eenvoudig punten sparen via de mobiele UiTPAS-app.

Meer lezen
Tips & tricks

Een familievriendelijk bericht in de UiTdatabank

12 apr. 2021

Wil je een groot publiek bereiken met je familieactiviteit? Zo zit een goed bericht voor families in de UiTdatabank in elkaar.

Dit willen families weten