Samen Inburgeren is elkaar leren kennen, met elkaar praten en samen leuke dingen doen. In heel wat gemeenten en organisaties werd een buddy-programma opgezet om nieuwkomers en inburgeraars ook écht wegwijs te maken in de stad met ondersteuning van een vrijwillige coach. Met een UiTPAS in de hand gaat dat net zo makkelijk want inburgeraars en coaches nemen tijdens hun ontmoetingen ook vaak deel aan vrijetijdsactiviteiten.

In Gent, Aalst en Brussel koppelden we daarom een korte toelichting over UiTPAS of Paspartoe aan een infomoment voor inburgeraars en coaches. We lichtten toe wat de voordelen ervan zijn voor iemand met én zonder veel financiële middelen en gaven via een tipsblaadje inspiratie voor de eerstvolgende ontmoetingen. Vrijwilligers die nog geen UITPAS hadden, werden er bovendien beloond met een gratis exemplaar.

De deelnemers en coördinatoren van Samen Gentenaar waren zo enthousiast dat ook voor de volgende infosessie de koppeling met UiTPAS werd gemaakt. In GC Essegem, dat het buddyproject Hallo Cultuur organiseert, was het infomoment ook geslaagd: "Er zijn drie nieuwe duo's gevormd en daarnaast zijn er nog zes geïnteresseerde anderstaligen die we hopelijk snel kunnen verder helpen".

UiTPAS

Een spaar- en voordeelkaart als impuls voor lokale vrijetijdsparticipatie

Meer weten

UiTPAS in jouw stad of gemeente

Zo start je aanvraag om te starten met UiTPAS in jouw stad, gemeente of regio.

Meer weten