UiTPAS breidt uit – meer en meer gemeenten sluiten zich aan bij UiTPAS en het aantal pashouders blijft groeien. Dat is een positief verhaal. Tegelijkertijd merken we bij onze Helpdesk een stijging in het aantal vragen met betrekking tot UiTPAS.

De lokale/regionale UiTPAS-website is een belangrijk kanaal voor het informeren van (toekomstige) pashouders. Ideaal gezien is het de eerste plaats waar deze terecht kunnen met vragen. Daarom is het belangrijk dat je website scherp staat en de essentiële informatie bevat.

Check van lokale en regionale UiTPAS-websites

In het voorjaar van 2024 voerden we een check uit om te kijken hoe het gesteld is met de lokale en regionale UiTPAS-websites. De focus van de check lag daarbij voornamelijk op aspecten die we vaak zagen terugkomen bij Helpdesk vragen van pashouders.

Op basis van onze bevindingen tijdens de check zetten we een aantal aanbevelingen klaar die jouw UiTPAS-website een boost kunnen geven.

Zo boost je jouw UiTPAS-website

 • Geef op je website een overzicht van de voordelen die de pashouder met zijn UiTPAS kan omruilen, eventueel via een link naar https://www.uitpas.be/voordelen-zoeken#/voordelen.

 • Zorg voor een mogelijkheid tot het raadplegen van een agenda die overzicht geeft van UiTPAS-activiteiten. Dit kan via een link naar je lokale UiT-agenda of UiTinVlaanderen.

 • Het is handig als pashouders op je website kunnen raadplegen bij welke organisatoren ze met hun UiTPAS terechtkunnen.

 • Zorg voor een werkende link naar de regionale UiTPAS-website.

 • Controleer zeker ook of de andere links op je website nog werken.

 • Integreer correcte registratie informatie of verwijs naar uitpas.be/registreer.

 • Voorzie indien mogelijk contactgegevens van de lokale UiTPAS-coördinator.

Meer inspiratie nodig?

Laat je inspireren door goede voorbeelden uit andere gemeenten. Zo pakken zij het aan om de nodige informatie op een leuke manier op hun website te integreren!

 • Via de FAQ's op de websites van De Panne en Regio Noordrand vinden pashouders zeker vlot een antwoord op hun vragen.
 • De contactgegevens van de UiTPAS-coördinatoren in Regio Zuidwest en Van Polder tot Kempen zijn gemakkelijk vindbaar en uitnodigend.
 • Op de UiTPAS-website van Beringen vind je een overzichtelijke lijst van organisatoren bij wie je met UiTPAS terecht kan.
 • De websites van Regio Westhoek en Paspartoe Brussel werken met vindbare registratielinks die de pashouder direct doorlinken naar uitpas.be/registreer.
Tips & tricks

Met UiTPAS in de (lokale) pers

08 apr. 2024

Perscommunicatie is een uitstekende manier om je inwoners voor de eerste keer te laten kennismaken met UiTPAS. Hoe gebruik je de kracht van de lokale pers om de bekendheid van UiTPAS te vergroten en je inwoners te informeren? Deze tips helpen je op weg!

Meer lezen
Tips & tricks

Vijf tips voor een boeiende online UiTagenda

22 mrt. 2024

De online UiTagenda is het hart van je lokale vrijetijdscommunicatie: maak je lokale vrijetijdsaanbod onweerstaanbaar én vindbaar.

Meer lezen

UiTPAS-app campagne stimuleert actiever gebruik van de app

15 mrt 2024

De eerste fase van de UiTPAS-app-campagne leidde tot een opmerkelijke toename van het aantal app-gebruikers. Kijk mee naar de tussenstand van de promocampagne!

Meer lezen