Op donderdag 6 juni 2019 waren we op een bijzondere plek te gast: Centrum Molenmoes in Wezemaal. Centrum Molenmoes is een initiatief - vanuit De Wissel vzw met diverse partners - om een netwerk te bouwen met en rond de meest kwetsbare jongeren onder ons.

Vanuit zin-geving en pure passie wordt getracht een gezonde bodem te voorzien waarin ieder die zich geprikkeld voelt kan ontkiemen, wortelen, vertakken en bloeien. En cultuureducatie heeft hierin uiteraard ook een plaats.

De aanwezigen werden vergast op enkele inspirerende en soms zelfs ontroerende projecten, waar cultuureducatie kwetsbare mensen/jongeren in beweging brengt, van diverse spelers uit Vlaams-Brabant. Daarna reflecteerde Karel De Vos, directeur van Jongerencentrum Cidar, op de rol van cultuureducatie in werken met kwetsbare mensen.

“Wat kunnen de zorg- en hulpverlening en kunst en kunstenaars voor elkaar betekenen? Er ontstaat het gevaar dat kunst een instrument wordt ten dienste van een organisatie of project. Kan je het dan nog wel kunst noemen? En wat met de kunstenaars zelf, zijn ze nog kunstenaar of worden ze sociaal werker?”
Karel De Vos
Directeur jeugdcentrum Cidar

Ten slotte gingen we in gesprek: hoe kijken we hier nu zelf naar? Stof om over na te denken en even te laten bezinken!

Meer lezen over de roadtrip?

Bekijk de verslagpagina's van de andere events van 2019 of bekijk het programma voor 2020.

Dit was de Roadtrip Cultuureducatie 2020

De Roadtrip Cultuureducatie 2020 bracht boeiende inspiratie en uitwisseling met zich mee, zelfs in tijden van corona. Ontdek de verslagen en de highlights van de verschillende sessies.

Ik ben benieuwd
Verslag kennisevent

Dit was de Roadtrip Cultuureducatie 2019

21 jun. 2019

Blik samen met ons terug op al de Roadtrip Cultuureducatie 2019. En ontdek al de verslagen en filmpjes.

Naar de verslagpagina

Kennis rond cultuureducatie

Inspiratie en kennisuitwisseling over cultuureducatie

Meer weten