Is jouw evenement voor iedereen toegankelijk? Welke inspanningen doet jouw organisatie, stad of gemeente om elke bezoeker welkom te heten?

Een andere thuistaal, een beperking, financiële moeilijkheden ... Allemaal redenen die mensen kunnen tegenhouden deel te nemen aan een activiteit.

In samenwerking met verschillende partners biedt publiq ondersteuning om het aanbod in jouw stad of gemeente of bij jouw organisatie toegankelijker te maken op verschillende vlakken.

Taaloefenkansen

Promoot jouw aanbod bij anderstaligen. Heel vaak zijn mensen die Nederlands leren als tweede taal op zoek naar cursussen, workshops en activiteiten die ze in het Nederlands kunnen doen. Met de taaliconen promoot je jouw aanbod bij mensen die Nederlands willen oefenen in Vlaanderen en Brussel.

Deze taaliconen kun je heel eenvoudig tonen bij je activiteit in de UiTdatabank en al je UiT-kanalen.

Voorzieningen voor mensen met een beperking

Heb jij inspanningen gedaan om jouw activiteit of evenement integraal toegankelijk te maken voor personen met een beperking? Mooi!

Informeer je bezoekers over de voorzieningen van evenementen in jouw stad, gemeente of bij jouw organisatie op je eigen UiTagenda en op UiTinVlaanderen.be. Dat kan heel eenvoudig via de UiTdatabank.

Wie zoekt naar activiteiten met specifieke voorzieningen kan zo makkelijk filteren in de agenda. Zo weten personen met een beperking of ze jouw activiteit op een comfortabele manier kunnen bijwonen.

Wil je deze informatie zelf toevoegen aan je activiteiten? Neem contact op met ons via partnerships@publiq.be en we zetten je graag op weg.

Vrije tijd voor mensen in armoede

UiTPAS is dé spaar- en voordeelkaart om lokale vrijetijdsparticipatie te stimuleren. Mensen in armoede krijgen extra aandacht met UiTPAS. Zij ontvangen bovenop de spaar- en ruilmogelijkheden discreet een sociaal tarief op UiTPAS-activiteiten binnen hun UiTPAS-regio, of bij bovenlokale aanbieders.