Niet voor iedereen is het eenvoudig om deel te nemen aan cultuur- en vrijetijdsactiviteiten. Verschillende soorten drempels kunnen aan de basis daarvan liggen.

De taal niet volledig beheersen, een fysieke beperking, financiële moeilijkheden... Allemaal redenen waarom sommigen niet kunnen of durven deelnemen aan een activiteit.

In samenwerking met verschillende partners biedt publiq ondersteuning om het aanbod in jouw stad of gemeente of bij jouw organisatie toegankelijker te maken op verschillende vlakken.

Promoot jouw aanbod bij anderstaligen

Heel vaak zijn anderstaligen op zoek naar cursussen, workshops en activiteiten die ze in het Nederlands kunnen doen. Met de taaliconen promoot je jouw aanbod bij mensen die Nederlands willen oefenen in Vlaanderen en Brussel.

Deze taaliconen kun je heel eenvoudig tonen bij je activiteit in de UiTdatabank en al je UiTkanalen.

Informeer bezoekers over de toegankelijkheid van jouw activiteit

Heb jij inspanningen gedaan om jouw activiteit of evenement toegankelijk te maken voor personen met een beperking? Mooi!

Voor mensen met beperkingen is het belangrijk dat zij op voorhand geïnformeerd worden. Communiceer daarom over de voorzieningen die te vinden zijn op jouw locatie. Dit kan via de UiTdatabank en via agenda's op maat.

Vrije tijd voor mensen in armoede

UiTPAS is dé spaar- en voordeelkaart om lokale vrijetijdsparticipatie te stimuleren. Mensen in armoede krijgen extra aandacht met UiTPAS. Zij ontvangen bovenop de spaar- en ruilmogelijkheden discreet een sociaal tarief op UiTPAS-activiteiten binnen hun UiTPAS-regio, of bij bovenlokale aanbieders.

Interesse in een agenda op maat met specifieke toegankelijkheidsinformatie? Neem contact op met Jeroen.

Jeroen Verraest
Neem contact op met
Jeroen Verraest
Projectmedewerker partnerships