Jawel: een nieuw (school)jaar brengt… Een nieuwe UiTPASregio! Ditmaal gaat het om het land tussen Gent en Brugge en het land van schrijver Cyriel Buysse: het Meetjesland. Vanaf woensdag 30 augustus kan je in de gemeenten Assenede en Eeklo terecht voor jouw UiTPAS en vanaf vrijdag 1 september ook om een (of meerdere) UiTPASpunt(en) te sparen.

Een nieuwe UiTPASregio opstarten is op zichzelf al een mooi wapenfeit op het conto van COMEET, de intergemeentelijke cultuurdienst van het Meetjesland, maar extra bijzonder aan deze lancering is toch wel het grote aantal verenigingen die al van bij het begin meestappen in UiTPAS. In Eeklo gebeurde dit omdat de gemeente al een verleden had met kortingen voor mensen in armoede via de Kom UiT Pas. In Assenede trok men voluit de kaart van persoonlijke en gerichte communicatie op maat van haar verenigingen. Met succes: het Meetjesland klopt af op een indrukwekkend totaal van 69 aangesloten UiTPASverenigingen.

Voor UiTPAS Dender brengt september ook een cadeau, namelijk een derde uitbreiding. In 2012 startte de regio nog als UiTPAS Aalst, Lede, Erpe-Mere en Haaltert, om samen met Ninove in 2016 op te gaan in UiTPAS Dender. En anno 2017 bleek het tijd voor een nieuwe reeks aanhechtingen, met name van Dendermonde, Berlare, Wetteren en Wichelen. En zo breidt het UiTPASland zich tot onze grote vreugde weer wat verder uit. Wie is de volgende?