Je kent de situatie ongetwijfeld: tussen alle drukte door moet er nog snel een flyer gemaakt worden. Of je seizoensbrochure of maandelijkse folder loopt vertraging op bij de drukker, maar vanavond wil je je publiek wel een overzicht van je komend aanbod meegeven. Of je communicatiemedewerker is ziek en er is niemand in huis die iets van opmaak afweet. Of de plaatselijke scrabbleclub komt vragen of je niet zou kunnen helpen met een folder van hun activiteiten.

Op zo’n momenten komen de tipsblaadjes van de UiTdatabank als geroepen! Tipsblaadjes zijn exports van een zelf gekozen selectie activiteiten. Een makkelijke online tool om zelf gratis flyers van activiteiten te maken, te downloaden en vervolgens te printen. Iedereen die met de UiTdatabank werkt kan deze zelf heel eenvoudig aanmaken.

Lees hier hoe je de tipsblaadjes aanmaakt en gericht kunt verdelen.

Weergave op kaart

Nieuw is dat je nu kunt kiezen tussen 2 soorten sjablonen. Het 'tipsrapport' bestond al langer. Nu is ook de 'Weergave op kaart' toegevoegd. Naast de info van het event wordt dan ook een kaartje weergegeven, dat aangeeft waar de activiteiten plaatsvinden.

Let op: dit is een bètaversie. Dat betekent dat de weergave nog in ontwikkeling is en er soms anders kan uitzien. Intussen werken we verder aan verbeteringen.

  

Probeer het zelf! 

 1. Maak een selectie van activiteiten via de 'geavanceerd' zoekfunctie
 2. Selecteer de activiteiten die je wil exporteren
 3. Klik op 'activiteiten exporteren' 
 4. Kies voor PDF
 5. Vul de velden in en kies voor 'weergave op kaart' of 'tipssjabloon'
 6. Vul je emailadres in. De export wordt je gratis toegestuurd. 
 7. Print af en verdeel de blaadjes! 

 

Tips voor een mooie export

 • Rijke events: kies voor activiteiten met een afbeelding en een beschrijving.

 • Aantal resultaten: er worden tot 9 events op de kaart getoond (afhankelijk van afbeeldingen), verspreid over 2 pagina's. Daarna wordt er een nieuwe kaart geprint met de resterende events.

 • Geografische spreiding: hoe dichter de activiteiten bij elkaar liggen, hoe gedetailleerder de kaart.

 • Gebundelde resultaten: wanneer er meerdere activiteiten op dezelfde locatie doorgaan, worden deze gebundeld in dezelfde pin. Er wordt hierover een vermelding onder de kaart gezet.

 • Het tipsrapport genereert verticale kolommen.

 • De weergave op kaart genereert horizontale kolommen.

 

Voorbeelden

Projecten: alle activiteiten van een bovenlokaal project op de kaart / Schatten van Vlieg in Brussel met weergave op kaart 

Verenigingen: de activiteiten van een lokale vereniging gebundeld / De najaarsactiviteiten van Imkerbond Zoersel op kaart 

Koepelorganisaties: alle zomeractiviteiten van een organisatie in een bepaalde gemeente / Huis van het kind in juli & augustus in Ninove op kaart & in lijstweergave

 

 

Vragen? Contacteer vragen@uitdatabank.be

Meer weten: