De gemeenten Brasschaat, Brecht, Essen, Kalmthout, Schilde, Schoten, Stabroek, Wijnegem en Wuustwezel bundelen de krachten en lanceren op vrijdag 1 oktober 2021 de UiTPAS, in aanwezigheid van Minister-President Jan Jambon.

UiTPAS Van Polder tot Kempen gaat van start met een enorm aanbod aan voordelen: als je een UiTPAS Van Polder tot Kempen koopt heb je recht op maar liefst 30 verschillende welkomstvoordelen, en kan je sparen voor bijna 90 verschillende omruilvoordelen.

Een greep uit het aanbod: een wandelkaart van de Kalmthoutse Heide, een paraplu met bedrukking in het Essense dialect, een catalogus van het Albert Van Dyck museum te Schilde, een streekproductenmand '(Wuust)Wezelse Weelde', het boek van Jan Delvaux over de Belpop-geschiedenis van Schoten, potloden in alle huidskleuren in Stabroek en in de bibliotheek van Wijnegem kan je sparen voor het topboek van de maand.

Inwoners kunnen kiezen voor activiteiten dichtbij huis, in de deelnemende gemeenten van Van Polder tot Kempen. Maar de voordelen gelden zoals steeds ook in alle steden en gemeenten in Vlaanderen die deelnemen aan UiTPAS.

Vanaf 1 oktober is UiTPAS Van Polder tot Kempen te koop bij één van de vele verkooppunten in de regio. Je betaalt 5 euro voor je UiTPAS. Ben je jonger dan 18 jaar? Dan betaal je 2 euro.

“Mensen met een laag inkomen betalen zelfs maar 1 euro voor een UiTPAS”, onderstreept Bianca Delaruelle, regionaal coördinator. “Wie recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming of in schuldbemiddeling is, krijgt 80% korting bij deelname aan activiteiten in de regio Van Polder tot Kempen. Bijvoorbeeld op het jaarlidgeld van je jeugdbeweging, maar net zo goed op een ticket voor een theatervoorstelling.”

Méér mensen méér laten beleven, dat is het doel van de UiTPAS.
Bianca Delaruelle
regionale UiTPAS-coördinator

De gemeente Schoten opent binnenkort ook een nieuw vrijetijdsloket, het 'UiTPUNT' in de prachtig gerenoveerde Braembibliotheek, om van daaruit ook nog meer UiTPAS-kaarten te kunnen verkopen. In dit UiTPUNT kan je niet enkel terecht voor het aankopen van de UiTPAS, maar ook om je in te schrijven voor activiteiten, tickets te kopen, voor verschillende toeristische brochures en folders… Na de opening van de nieuwe UiTwinkel in Gent 2 weken geleden, sluit Schoten zich hiermee aan bij een hernieuwde trend waarin steden en gemeenten hun dienstverlening rond vrijetijdsinformatie zo toegankelijk en aantrekkelijk mogelijk te organiseren.

Met deze 9 gemeenten van UiTPAS Van Polder Tot Kempen erbij, is UiTPAS vandaag beschikbaar in 95 Vlaamse steden en gemeenten. Daarnaast is de Brusselse Paspartoe via de VGC in de 19 Brusselse gemeenten beschikbaar.

Er zijn tot op vandaag meer dan 300.000 UiTPAS-houders geregistreerd (waarvan iets meer dan de helft UiTPAS met recht op kansentarief). Deze pashouders spaarden de voorbije jaren al meer dan 6.800.000 punten, bij 2177 verschillende organisatoren. En met die gespaarde punten namen de pashouder als 294.000 omruilvoordelen op. 635.288 keer participeerden pashouders tegen kansentarief.

UiTPAS in jouw stad of gemeente

Zo start je aanvraag om te starten met UiTPAS in jouw stad, gemeente of regio.

Meer weten
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS als vriendenpas van het cultuurcentrum

16 jun. 2021

Een vriendenpas of reductiepas van je CC integreren in de UiTPAS heeft veel voordelen, zowel voor de organisator als voor het publiek. Onder andere het Liers Cultuurcentrum, de Grote Post en Cultuurhuis Merelbeke passen dit principe toe.

Meer lezen
Aan de slag

Relance: opnieuw eropuit met UiTPAS

18 mei 2021

Steeds meer vrijetijdsinitiatieven kunnen (binnenkort) terug de deuren openen. Een echte relance kondigt zich aan! Hoe breng je UiTPAS opnieuw en op tijd terug onder de aandacht bij je publiek?

Meer lezen