Cultuur in overvloed

Op 1 april, echt waar, gaat een nieuwe UiT-partner van over de grens live: op UiTinZeeland zullen inwoners en tweedeverblijvers dankzij de UiTdatabank een overzicht vinden van alle cultuuractiviteiten uit de streek.

Want Zeeland is veel meer dan alleen strand en water, ook cultuur is er in overvloed.

Rob Bakker, hoofdredacteur van Omroep Zeeland, leidt het project in goede banen.

“Vanuit de Zeeuwse cultuurpartners was er al jarenlang vraag naar een gemeenschappelijke activiteitenkalender. Na enkele spaak gelopen initiatieven kwamen we terecht bij publiq. We kenden UiTinVlaanderen en waren ook op de hoogte van het gigantische netwerk en de jarenlange ervaring van de organisatie. Vanaf de prille start van de samenwerking wisten we dat we de juiste partner gevonden hadden die ons de kwaliteit zou kunnen leveren waarnaar we op zoek waren.”

Vanaf de prille start van de samenwerking wisten we dat we de juiste partner gevonden hadden die ons de kwaliteit zou kunnen leveren waarnaar we op zoek waren.
Rob Bakker
Hoofdredacteur Omroep Zeeland

Stroomversnelling

“Na onze komst naar het publiqForum in december in Brugge is alles in een stroomversnelling gekomen. We volgden er sessies en spraken met heel wat UiT-partners. Hier werd het duidelijk dat we enorm veel kunnen leren van dit actieve UiTnetwerk en er inspiratie kunnen opdoen. Dit was de laatste steen die moest vallen om het project echt op gang te trekken.”

“Omdat onze partnermedewerker bij publiq steeds rechtstreeks beschikbaar is voor ons, en de communicatie er erg transparant is, was het mogelijk om UiTinZeeland op zo’n korte tijd te lanceren. Wanneer alles goed loopt na de livegang op 1 april, gaan we ook uitgebreid communiceren naar de pers en het publiek.”

Makkelijk invoeren in de UiTdatabank

“Het invoeren van alle huidige 90 activiteiten in de UiTdatabank ging trouwens erg vlot. Ons redactieteam heeft daarvoor een opleiding van publiq gekregen. We hebben bovendien meteen gebruik gemaakt van de nieuwe invoerschermen die we als uiterst gebruiksvriendelijk hebben ervaren!”.

“In een latere fase willen we UiTinZeeland opentrekken naar partners in het bredere vrijetijdsdomein, en willen we ook naar de gemeenten trekken met het project. Voor nu zetten we in op de 50 structurele partners uit het culturele overleg, waaronder theaters, concertzalen en musea.”

Ook bij jouw organisatie?

Wil jouw organisatie ook een UiTagenda op maat van jouw publiek? Contacteer ons voor een oplossing op maat.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Nieuwe invoerschermen met extra functionaliteiten

03 mrt 2023

Zet je activiteit nog makkelijker in de kijker bij een breed publiek

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Dag van de Wetenschap in de kijker op UiTinVlaanderen

07 mrt. 2023

Om ervoor te zorgen dat de organisatoren een zo breed mogelijk publiek bereiken, helpt UiTinVlaanderen de activiteiten mee bekend te maken bij families met jonge kinderen.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Meer impact dankzij efficiëntere UiT-communicatie in Merksplas

17 mrt. 2023

"Een goedgevulde UiTagenda, tijdswinst en efficiëntie voor alle partijen zijn het resultaat van onze inspanningen."

Meer lezen