Cultuurhuizen maken anno 2023 deel uit van een fijnmazig netwerk van bijna 200 plaatsen in Vlaanderen en Brussel. Iedereen heeft dus wel een cultuurhuis in de buurt met een ruim en divers aanbod. Cultuurhuizen zijn zo meer dan ooit lokale ontmoetingsplekken en hubs voor het culturele leven in de regio.

Dit jaar vieren de cultuurhuizen in Vlaanderen en Brussel feest. Al 50 jaar nemen bijna 200 huizen een onmisbare plek in het socio-culturele landschap in. De campagne 'mijn cultuurhuis' zet de diversiteit, nabijheid en positieve impact van deze cultuurhuizen in de verf.

mijncultuurhuis.be op UiTinVlaanderen

Op de campagnewebsite mijncultuurhuis.be, een landingspagina op UiTinVlaanderen in samenwerking met publiq, wordt het ruime en diverse aanbod van al die cultuurhuizen voor de allereerste keer samen ontsloten.

  • Om het publiek warm te maken voor alles wat de cultuurhuizen te bieden hebben, werkt de redactie van UiTinVlaanderen bovendien aan inspirerende artikels rond wat er in de cultuurhuizen te doen is en promoten we de campagne bij een breed publiek via de UiTinVlaanderen nieuwsbrief en sociale media.
  • In swimlanes op de landingspagina inspireren we bezoekers om bijvoorbeeld met kinderen de locaties te ontdekken, of deel te nemen aan activiteiten met UiTPAS.

Achter de schermen van de UiTdatabank

Om alle locatiepagina's op UiTinVlaanderen van de cultuurhuizen te optimaliseren, gaat ons contentteam achter de schermen aan de slag. Alle locaties van het netwerk in de UiTdatabank worden ontdubbeld, met informatie verrijkt en geoptimaliseerd zodat elk cultuurhuis netjes en voorzien van alle info verschijnt op UiTinVlaanderen.

De campagne is een initiatief van cult! in samenwerking met UiTinVlaanderen en met de steun van de Nationale Loterij en de Vlaamse overheid.

Andere samenwerkingen met UiTinVlaanderen:

Meer lezen
Meer lezen
Aan de slag
Meer lezen

Wil jouw organisatie ook samenwerken met UiTinVlaanderen? Een vaag idee of een concreet plan? Er is veel mogelijk, neem contact op met ons om de opties te bespreken.

Lene Ector
Neem contact op met
Lene Ector
Teamlead B2C marcom
email hidden; JavaScript is required