Uitgeverij Lannoo beheert sinds 2013 het merk Knooppunter. Dit fietsknoopuntennetwerk met duizenden kilometers rustige en veilige fietswegen vind je in heel Vlaanderen, en sinds kort ook in Wallonië. Knooppunter staat voor comfortabel en leuk fietstoerisme in België en wil mensen inspireren met originele fietsuitstappen dicht bij huis.

Met de expertise van twee auteurs die de mooiste routes uitstippelen, brengt uitgeverij Lannoo jaarlijks Knooppunter-boeken en -boxen uit. De routes uit de fietsgidsen en -boxen zijn gebaseerd op het systeem van de fietsknooppunten.

Er zijn nu meer dan 800 routes uitgewerkt. De routes worden online vrijgegeven op bepaalde momenten, bijvoorbeeld in het kader van een nieuwsbrief of een partnership.

Redactionele samenwerking met UiTinVlaanderen

Zo werkt Knooppunter samen met UiTinVlaanderen. Liena Lauriks, redacteur bij UiTinVlaanderen, vertelt hoe dit in zijn werk gaat: “Lannoo levert ons een themalijst van uitgestippelde routes aan die zij online beschikbaar stellen voor het publiek. Hiermee stel ik een tipslijstje samen, dat ik voorzie van tekst om bezoekers te inspireren en te motiveren om eropuit te trekken met de fiets.

Momenteel staat het artikel ‘6x Fietsen langs het water’ uitgelicht op de homepage van UiTinVlaanderen. Deze zomer staan er zo’n 5 artikels op de planning. Deze artikels komen dan ook voorbij in onze nieuwsbrieven en sociale media.”

Momenteel kunnen bezoekers ook het Groot Fietsboek Vlaanderen winnen via UiTinVlaanderen.

Hilde Snauwaert, marketing manager Toerisme bij Lannoo is enthousiast over de samenwerking: “Wij krijgen heel veel bezoekers op onze website via UiTinVlaanderen. Via de website en de nieuwsbrief zien we veel volk naar onze eigen kanalen doorstromen.”

Veel bezoekers vinden de weg naar onze website via UiTinVlaanderen.
Hilde Snauwaert
marketing manager Toerisme bij Lannoo

Nog meer fietsplezier in Vlaanderen

Naast de redactionele content op UiTinVlaanderen vinden fietsliefhebbers op Knooppunter.com een UiTagenda met enkel de beste fietsuitstappen dicht bij huis.

Hilde: “Deze agenda hebben we samen met Jeroen Verraest van publiq begin 2020 opgezet. We hadden een grote nood aan een up-to-date agenda met fietsgerelateerde events. publiq bleek daarvoor de geknipte partner, met de meest uitgebreide database.

Samen met Jeroen hebben we de tags geselecteerd die relevante activiteiten via de agenda-widget doet doorstromen naar de agenda op Knooppunter.com. We checken onze kalender regelmatig, maar eigenlijk komt het amper voor dat er events doorstromen die niet in onze kalender passen. Ideaal!”

Ook een agenda op maat, of interesse in een redactionele samenwerking? Wij bespreken met jou de oplossing die het best bij je organisatie past.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.
Praktijkvoorbeeld

UiTX-kalender op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda-widget van publiq.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Een overzichtelijke agenda voor liefhebbers van het bos

01 okt. 2020

Enthousiaste partners vullen de agenda met een resem activiteiten voor de Dag van het Zoniënwoud.

Meer lezen