Hoe gaat dit in zijn werk?

UiTPAS biedt niet enkel voordelen rechtstreeks voor de pashouders, maar kan ook uitstekend worden ingezet om goede doelen te steunen. Spaarders kunnen hun UiTPAS-punten gebruiken om zo op een laagdrempelige manier te doneren aan het goede doel.

De UiTPAS-steden, gemeenten & regio's pakten het elk op hun manier aan.

Paspartoe (Brussel): Doucheflux

In Brussel kunnen pashouders iemand in bestaansonzekerheid het fijne gevoel van een frisse start geven. Voor 10 punten kunnen ze een solidaire douche schenken, de bon voor een gratis douche bij DoucheFLUX. Ook in 2020 koopt Paspartoe bonnen aan bij Doucheflux. De Vlaamse Gemeenschapscommissie voorziet hiervoor het budget.

Ook tijdens de maanden april en mei, tijdens de lockdown, zette Paspartoe een gelijkaardige actie op poten. Pashouders konden hun punten schenken in ruil voor een knutselpakket voor gezinnen in armoede.

Doucheflux

Oostende: het Warmste Museum

Op zondag 15 december 2019 werd het Stadsmuseum Oostende omgedoopt tot 'warmste museum'. Het museum opende met een brunch waarvan de opbrengst integraal ging naar Duinhelm vzw, centrum voor begeleiding voor personen met een voornamelijk, mentale beperking. In de namiddag is het achttiende eeuwse herenhuis het sfeervolle decor voor enkele kerstoptredens.

UiTPAS-houders konden in ruil voor 10 UiTPAS-punten genieten van een luxueus extraatje.

Gent: boeken doneren i.h.k.v. De Warmste Week

UiTPAS regio Gent organiseerde in 2019 voor het 4de jaar op rij een actie voor De Warmste Week. In ruil voor 10 UiTPAS-punten doneerden pashouders een kinder- of jeugdboek aan Kompanjon vzw. Die organisatie ondersteunt kwetsbare kinderen en jongeren bij schoolse taken en moedigt hen aan om te lezen.

Zuidwest: stuntvoordeel ten voordele van assistentiehonden

Op 22 december organiseerde de Kunstacademie van Waregem een non-stop marathon in het teken van de Warmste Week. De bezoekers konden genieten van diverse optredens en workshops door leerlingen en leerkrachten. De opbrengst van dit evenement ging naar VZW Canisha. Zij willen mensen met een beperking helpen, door hen een goed opgeleide, werkgrage assistentiehond ter beschikking te stellen.

Vijf bezoekers kregen de unieke kans 50 UiTPAS-punten om te ruilen, om een training van de assistentiehonden bij te wonen en meer te weten te komen over de vzw.

Praktijkvoorbeeld

Schakel UiTPAS in voor het goede doel

04 nov. 2019

Spaarders kunnen hun UiTPASpunten gebruiken om zo op een laagdrempelige manier te doneren aan het goede doel.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Punten schenken voor het goede doel

10 sep. 2018

"Mensen focussen nogal snel op de korting die ze kunnen krijgen met een kansentarief. Maar de UiTPAS biedt meer dan dat. Je kan er veel meer mee."

Meer lezen