December is traditioneel een maand vol acties voor het goede doel, ook met UiTPAS. Laat je inspireren door de acties van vorig jaar en zet ook een actie voor het goede doel via UiTPAS op poten!

Er bestaan verschillende soorten omruilacties voor goede doelen. Zo kiezen sommige regio’s ervoor om geld te doneren per verkochte UiTPAS. Pashouders kunnen daarnaast ook doelbewust de goede zaak steunen door hun punten weg te schenken. Deze punten worden dan ofwel omgezet in geldelijke steun voor goede doelen, of er wordt materiaal mee geschonken aan bijvoorbeeld een vzw, vereniging of andere sociale organisatie.

Zuidwest

Zuidwest doneerde € 2 per verkochte UiTPAS. Pashouders konden ook punten inruilen: 1 punt was gelijk aan 50 cent. Ze deden dit ten voordele van Kom op tegen Kanker. Omruilen kon in een aantal gemeenten van de regio zuidwest, maar ook tijdens hun wintertoer waar de UiTPAScaravan aanwezig was op verschillende winterevenementen. De actie stond officieel geregistreerd voor de Warmste Week als ‘De Warmste UiTPAS’. Ze gingen hun cheque persoonlijk op de Warmste Week afgeven.

Gent

Bij UiTPAS Gent vonden ze het dan weer belangrijk dat spaarder de punten konden omruilen voor concrete materiële zaken. Baliemedewerker Sven Andries en Julie Beeckman, communicatiemedewerker UiTPAS Gent, deden hun goede doelen-verhaal uit de doeken tijdens Expeditie UiTPAS. Bekijk hier het artikel over het goede doel steunen met UiTPAS Gent in de stadswinkel van Gent.

Merelbeke

De gemeente Merelbeke liet pashouders in het kader van de Warmste Week 10 UiTPAS-punten doneren waarmee vzw Kompanjon een kinder- of jeugdboek kan aankopen. Deze vzw is een van de drijvende krachten achter HuGo, de Merelbeekse huistaakondersteuningsdienst voor kinderen uit gezinnen met een verhoogde kwetsbaarheid.

Brussel

Brusselse eigenaars van de Paspartoekaart konden iemand anders voor 10 punten een fijne dag bezorgen. Deze punten stonden gelijk aan een gift van € 5 voor het Brussels Platform Armoede. Met de opbrengst organiseerde het BPA een groepsuitstap om mensen in armoede te laten genieten van een speciale dag en zo hun sociale isolement te doorbreken.

Dendermonde

In Dendermonde konden puntenspaarders terecht voor de actie Gedichtenlicht voor het goede doel. Voor 10 punten kreeg je een lichtje met gedichtje gemaakt door de leerlingen van Oscar Romero Leren en Werken. Voor elk 'verkocht' lichtje stortte UiTPAS Dendermonde 5 euro aan De Tondeldoos vzw.

Oostende

Oostende pakte uit met Armbreien 4 life: de actie leverde 700 euro op voor de Beweging van Mensen met Laag Inkomen en Kinderen vzw. Heel wat enthousiastelingen kochten een sjaal of armbreiden er één ten voordele van de Warmste Week van Studio Brussel.