Laat je inspireren door enkele acties voor het goede doel via UiTPAS van andere steden, gemeenten en regio’s.

  • In Gent staat ‘Jong Gent in Actie’ dit jaar in de schijnwerpers. Deze jongerenorganisatie verhuist dit jaar naar een nieuw lokaal. Om alles wat op te fleuren, zouden ze graag op een witte muur een graffititekening plaatsen. Hoe meer punten en dus geld er wordt ingezameld, hoe groter de tekening. Een leuke extra: pashouders die doneren krijgen een uitnodiging voor de feestelijke onthulling van het kunstwerk.
  • In de gemeente Spiere-Helkijn kon je onlangs je UiTPAS-punten inruilen tijdens de Race for the Cure, een groot sportevenement ter ondersteuning van de strijd tegen borstkanker. Voor elke 10 ingewisselde UiTPAS-punten ging er 1 euro naar de organisatie Think Pink.
  • Om UiTPAS te promoten en het inruilen van gespaarde punten aan te moedigen, organiseerde de stad Lier recent een UiTPAS-tombola. Pashouders konden een tombolaticket krijgen in ruil voor 10 punten. Per omgeruild ticket ging 1 euro naar vzw Tejo Lier. De prijzenpot omvatte maar liefst 76 prijzen, waaronder een jaar gratis naar het Liers Cultuurcentrum en een luxe picknickmand van Visit Lier. Na het afsluiten van de tombolaperiode kon de stad zo maar liefst 550 euro schenken aan vzw Tejo.
  • Met de kerstperiode in het vooruitzicht, kijken we vol verwachting uit naar diverse evenementen die het goede doel ondersteunen. Vorig jaar bijvoorbeeld bood Kortrijk de mogelijkheid om met UiTPAS-punten een verwenpakket te schenken aan kinderen in armoede als onderdeel van de Warmste Week.
  • Ook Maldegem kwam vorig jaar met een eindejaarsactie: UiTPAS-houders konden hun punten inwisselen voor een UiTPAS-omruilvoordeel ten gunste van iemand anders. Deze omruilvoordelen bestonden al, het enige verschil was dat in plaats van de pashouder zelf, personen in armoede het voordeel kregen.
©VRT
  • Brussel Helpt 2023 steunt dit jaar de Brusselse vzw Straatverplegers. Met de 'grootste spaghettislag' wordt geld ingezameld voor de vzw. Om de spaghettislag meer inclusief te maken en iedereen de kans te geven deel te nemen aan dit grote verbindende evenement, biedt organisator BRUZZ dit jaar in samenwerking met Paspartoe ook de optie aan om spaghetti te komen eten tegen het kansentarief van 2 euro.

Tips voor het organiseren van een succesvolle goede doelen actie met UiTPAS:

  • Timing is cruciaal: Kies een geschikte periode, bijvoorbeeld december. Tijdens de kerstperiode zijn mensen in een positieve en vrijgevige stemming.
  • Focus op passende return: Wil je een return bieden aan de donateurs? Zorg er dan voor dat deze in lijn zijn met het goede doel en vermijd te veel nadruk op materiële beloningen. Overweeg bijvoorbeeld in plaats daarvan ervaringen en creëer momenten van samenzijn.
  • Maak je aanbod voor het goede doel ook online inwisselbaar: Via de app kunnen pashouders met een paar tikken hun verdiende punten doneren aan een goed doel dat zij willen steunen.

Meer goede doelen-inspiratie van vorige jaren:

Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten schenken aan wie het nodig heeft

08 dec. 2022

De eindejaarsperiode is dé tijd van het jaar waarin mensen zich graag extra vrijgevig tonen. Laat je inspireren door enkele UiTPAS-omruilvoordelen en acties voor het goede doel!

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten doneren aan het goede doel

15 nov. 2021

UiTPAS leent zich uitstekend om omruilacties voor het goede doel mee op te zetten. Maak het de pashouder nog gemakkelijker door online omruilvoordelen voor het goede doel aan te bieden.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten voor het goede doel

13 okt. 2020

De eindejaarsperiode is traditioneel het moment waarop mensen zich vrijgevig en empatisch opstellen, én ook graag hun UiTPAS-portefeuille opentrekken. Laat je inspireren door de enkele UiTPAS-acties voor het goede doel.

Meer lezen