Met meer dan 200 omgeruilde voordelen en 50 nieuwe pashouders was de UiTPAS-actie op het Kaboem! familiefestival in Knokke-Heist een enorm succes.

Pedro Oosterlynck, de lokale trekker, vertelt over de succesfactoren en leerpunten van deze dag. Met de zomermaanden en het nieuwe cultuurseizoen in aantocht is de boodschap duidelijk: "Denk aan UiTPAS en zet hem actief in."

Pedro, kun je ons iets vertellen over de promotieactiviteiten van UiTPAS tijdens Kaboem?

"Tijdens Kaboem! hadden we een speciale stand ingericht voor UiTPAS. We boden verschillende omruilvoordelen aan tegen een beperkt aantal punten, om het laagdrempelig te houden. Elke pashouder kon elk voordeel wel maar één keer inruilen. Ons aanbod was volledig afgestemd op het event: een bonnetje voor een gratis drankje of gratis zakje chips, en een petje dat exclusief op die dag te verkrijgen was. Een schot in de roos, zo bleek achteraf."

"De zon was van de partij dus de kinderen zetten hun nieuwe petjes meteen op, waardoor ze extra opvielen. Ouders kwamen specifiek naar de stand om er een te bemachtigen. Dit exclusieve voordeel stimuleerde sommige mensen zelfs om ter plaatse een UiTPAS aan te schaffen."

De resultaten van de promotieactie waren dus positief?

"De resultaten waren fantastisch! We hebben maar liefst 50 nieuwe pashouders geregistreerd en er werden 202 punten gespaard. De omruilvoordelen waren enorm succesvol: we hebben 38 gratis drankjes, 122 petjes en 37 zakjes chips omgeruild. Dit toonde aan hoe effectief deze incentives zijn."

Het exclusieve karakter van het voordeel overtuigde veel mensen om meteen een UiTPAS aan te maken.
Pedro Oosterlynck
Lokale trekker bij UiTPAS Knokke-Heist

Wat waren de uitdagingen en leerpunten van deze dag?

"Een van de grootste uitdagingen was de bemanning van de stand. Er was constant volk, wat natuurlijk heel fijn is maar het betekende ook dat het soms te druk was om iedereen snel te helpen. Mensen moesten wachten en sommigen vertrokken zonder een UiTPAS aan te schaffen. Er zijn nu plannen met de regio om UiTPAS-vrijwilligers aan te stellen zodat we tijdens volgende evenementen met minimaal twee medewerkers kunnen staan."

"Een andere uitdaging was het ontbreken van een aparte ID-lezer, waardoor we alle gegevens van nieuwe pashouders handmatig moesten invoeren. Dit kostte veel tijd en had sneller gekund met de juiste apparatuur. Ook verkochten we bewust geen UiTPAS-kaarten aan kansentarief tijdens het evenement, omdat het uitleggen van de voorwaarden in een drukke omgeving niet ideaal is en mogelijk ook stigmatiserend kan werken. We gaven geïnteresseerden wel folders mee en noteerden hun gegevens om hen later te kunnen contacteren."

Het feit dat kinderen en ouders direct gebruik konden maken van hun UiTPAS om voordelen te krijgen, zorgde voor een hoge betrokkenheid.
Pedro Oosterlynck
Lokale trekker bij UiTPAS Knokke-Heist

Wat waren de sterke punten van deze promotieactie?

"De locatie van onze stand was perfect; het was iets weg van de grote drukte en bij de photobooth. Het aanbieden van verschillende betaalmogelijkheden, zoals cash en Payconiq, was een grote meerwaarde. Ook hadden we zowel een spaarzuil mee als een QR-code op een pancarte. Zo konden mensen op verschillende plekken sparen met de UiTPAS-kaart of met de app."

"Daarnaast zorgde onze aanwezigheid en de specifieke omruilvoordelen voor veel positieve reacties. Het feit dat kinderen en ouders direct gebruik konden maken van hun UiTPAS om voordelen te krijgen, zorgde voor een hoge betrokkenheid."

Wat kunnen we deze zomer nog verwachten van UiTPAS?

"We staan klaar voor de zomer! Met de vakantie in aantocht, zal UiTPAS Regio Brugge op verschillende evenementen aanwezig zijn. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de voordelen van UiTPAS en hen aan te moedigen deze actief te gebruiken. Dus mijn boodschap voor iedereen is: denk aan UiTPAS en zet hem actief in!"

Tips voor een succesvolle UiTPAS promo-actie op zomerse evenementen

  • Aantrekkelijke voordelen: Bied gewilde omruilvoordelen, zoals toffe petjes of gratis drankjes, aan tegen een laag puntenaantal om direct interesse te wekken.
  • Strategische locatie: Zet de promostand op een centrale, opvallende plek om de aandacht te trekken maar vermijd het om te dicht bij andere populaire attracties te staan.
  • Sterke visuele promotie: Gebruik opvallende banners, posters en andere visuele materialen om de zichtbaarheid van de UiTPAS-stand, de spaarzuil of spaar-QR-code te vergroten en de aandacht van voorbijgangers te trekken.
  • Snelle registratie en betaling: Gebruik een ID-lezer voor snelle registratie en bied meerdere betaalopties, zoals cash en Payconiq, om het proces soepel te laten verlopen.
  • Voldoende personeel: Zorg voor genoeg medewerkers die enthousiast en goed geïnformeerd zijn om bezoekers te helpen en te informeren. Denk eventueel ook aan jobstudenten of vrijwilligers.
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS op de buitenspeeldag

01 feb. 2024

Door met UiTPAS aanwezig te zijn op evenementen zoals de Buitenspeeldag bereik je rechtstreeks een nieuw en divers publiek.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten sparen met QR-codes in de praktijk

01 sep. 2022

Een UiTPAS-activiteit op een locatie zonder spaarzuil? Afficheer een QR-spaarcode en pashouders kunnen eenvoudig punten sparen via de mobiele UiTPAS-app.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Inclusief communiceren over UiTPAS? Tips van UiTPAS Regio Brugge

20 jun. 2024

Gaike Gavart (UiTPAS Regio Brugge) nam bij publiq deel aan een workshop rond inclusieve UiTPAS-communicatie, begeleid door diversiteitsexpert Sana Sellami. Ze vertelt hoe ze de inzichten die ze opdeed vertaalt naar haar eigen praktijk - intern én extern.

Meer lezen