Op de meeste plekken zijn de toiletten daarvoor uitgerust met een verzorgingstafel, maar al te vaak is die te vinden in de vrouwentoiletten. Dat creëert wel eens ongemakkelijke situaties voor papa’s, die steeds vaker opkomen voor hun luierrechten.

Collega Sam schreef er voor Vlieg al een artikel over, en ook de website Vaderklap pleit voor meer genderneutrale verzorgingstafels. Een papa uit Florida lanceerde dan weer de hashtag #squatforchange, nadat hij voor de zoveelste keer zijn zoontje gehurkt moest verschonen bij gebrek aan een vrij bereikbare verzorgingstafel. Een ruimte waar zowel mama’s als papa’s rustig hun baby kunnen verschonen is dus geen overbodige luxe: zo voelt iedereen zich meer op zijn gemak. De baby zelf niet in het minste.

Kennisdossier

Kunst en cultuur voor baby's en peuters? Absoluut!

21 apr. 2021

Kunst en cultuur is er voor iedereen. Ook voor heel jonge kinderen. Daarom slaan het agentschap Opgroeien, het Departement Cultuur, Jeugd en Media, VVSG, publiq en diverse partnerorganisaties de handen in elkaar om participatie aan kunst en cultuur door baby’s en peuters te stimuleren.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Samenwerking De Spiegel, De Bijloke, VCOK & Stad Gent

26 mrt. 2020

Hoe kan een kinderdagverblijf naar aanleiding van een culturele activiteit in een cultureel huis terechtkomen en ook ontmoeting stimuleren tussen ouders onderling en ouders en begeleiders? Ontdek het in dit verhaal van samenwerking!

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

Met je baby naar de film.

17 aug. 2019

Kersverse ouders mét baby in je cultuurhuis ontvangen? Het is mogelijk. Cinema ZED en Kunstencentrum STUK organiseerden dit najaar de eerste editie van Cinema Poussette: een primeur in België.

Meer lezen