Tijdens Cinema ZED Poussette kunnen ouders mét hun baby naar de film gaan. Cinema ZED doet er tijdens de filmvoorstelling alles aan om de baby’s zo goed mogelijk op hun gemak te laten voelen. Het geluid staat wat minder luid zodat baby’s kunnen doorslapen, en het licht wordt niet volledig gedimd zodat ouders gemakkelijk de uitgang vinden, mochten ze even naar buiten willen. Ook worden de ouders nog wat extra verwend: een bewaakte buggyparking en een gratis koffie om de slapeloze nachten te compenseren.

"Vandaag ging ik naar de cinema. Met Lena. Ja, mijn baby van 4 maanden oud. En nee we keken niet naar een kinderfilm, maar wel naar de fantastische BlacKkKlansman van Spike Lee, samen met een tiental andere moeders met baby’s. En weenden die baby’s dan niet? Jawel, maar dan keek je gewoon staand en wiegend verder of er stonden zelfs twee vrijwilligers klaar om je te assisteren. En de zeer zachte prijs was inclusief koffietje om wakker te blijven. Graag meer van dat!"
Elien, mama van Lena

Na een geslaagd experiment in najaar 2018 staat Cinema ZED Poussette nu maandelijks op de planning. Volgens Sara Vandaele van Cinema Zed ligt het succes niet alleen in de praktische aanpassingen voor ouder en kind, maar vooral in de inhoudelijke focus op de ouder als filmliefhebber:

"We hebben bewust gekozen voor de beste film van het moment; Dat is dus liefst ook geen film over ouderschap of baby's, maar de film waar iedereen het op dat moment over heeft, de film die je later zou willen inhalen. In september 2018 was dat BlacKKKlansman."
Sara van FONK vzw

Ontdek hier de voorstellingen.

foto: Joeri Thiry