De gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Tervuren en vzw ‘de Rand’ werken sinds januari 2020 nauwer samen om een ruimere waaier aan vrijetijdsbeleving in de regio aan te bieden.

"Om het vrijetijdsaanbod nog toegankelijker te maken lanceren we nu de UiTPAS Druivenstreek. Via de gemeentelijke websites zal ook het volledige regio-aanbod gebundeld worden waardoor het makkelijker wordt om een overzicht te krijgen van het volledige vrijetijdsaanbod in de regio," aldus Peter Van den Berge, Coördinator bij Intergemeentelijke Samenwerking Vrije Tijd - Druivenstreek.

UiTPAS Druivenstreek is te koop vanaf maandag 16 augustus bij gemeentehuis Bertem, GC Felix Sohie, gemeentehuis Huldenberg, Infopunt vrije tijd CC Den Blank, vrijetijdscentrum De Warandepoort, GC de Bosuil, GC de Kam en GC de Lijsterbes.

Bij de aankoop krijgen pashouders onmiddellijk ook 6 welkomstvoordelen: een flesje streekfruitsap, een totebag, een toeristische brochure en vrijetijdsbon, een gratis zwembeurt, een stripverhaal en korting voor een culturele voorstelling.

Ontwerp

De UiTPAS-kaarten hebben een bijzonder ontwerp: er zijn 4 verschillende kleuren beschikbaar die samen 1 geheel vormen als je ze naast elkaar legt.

De gemeenten Bertem, Hoeilaart, Huldenberg, Overijse, Tervuren en de vzw de Rand bundelen sinds januari 2020 hun krachten in het Intergemeentelijk Samenwerkingsverband (IGS) Vrije Tijd Druivenstreek om een kwaliteitsvol vrijetijdsaanbod aan te bieden.

De partners schreven voor de jaren 2020-2025 hun gezamenlijke beleidsvisie over cultuur, bibliotheek, sport, toerisme, erfgoed, jeugd en welzijn neer in een visienota ('cultuurnota'). Ze behouden hun eigen dynamiek en eigen karakter, maar werken samen voor “een toegankelijke en kwaliteitsvolle vrijetijdswerking, gecreëerd met en voor de bevolking, die bijdraagt aan een sterk verbonden gemeenschap.” De uitrol van de UiTPAS, de organisatie van thematische netwerkmomenten rond onder meer erfgoed, het uitwerken van een cultureel project voor de regio en het verruimen van Jazz met Pit in de Druivenstreek zijn de belangrijkste concrete actiepunten.

UiTPAS-partner worden?

Praktijkvoorbeeld

UiTPAS regio Druivenstreek & Van Polder tot Kempen maken zich klaar voor lancering

18 jan. 2021

Eind 2020 werden de UiTPASdossiers van Vrijetijdsregio Druivenstreek en BisCuit goedgekeurd. Dat betekent dat zij nu volop bezig zijn met het opstarttraject, begeleid door publiq. Een kennismaking!

Meer lezen