1 miljoen evenementen

De cijfers van de UiTDatabank gaan nog steeds in stijgende lijn. In 2019 bereikten we de mijlpaal van 1 miljoen ingevoerde evenementen, sinds 1 januari 2015.

Samen voerden maar liefst 87.688 invoerders hun event in.

Digitaal aanbod

Tijdens de coronacrisis vonden ook digitale activiteiten hun weg naar de UiTdatabank.

Momenteel staan er zo'n 1800 online events in UiTdatabank. Ongeveer de helft daarvan zijn cursussen of workshops. Ook lezingen, concerten, theatervoorstellingen en tentoonstellingen scoren goed bij het virtuele aanbod.

De tevredenheid over het online cultuuraanbod hebben we in ons cultuur tijdens en corona-onderzoek bevraagd. Onder de cultuurliefhebbers is er een tevredenheid van boven de 60% voor zo goed als alle cultuurvormen.

UiT is een bekend merk bij de Vlaming

Eind 2019 peilden we naar de merkbekendheid van UiT bij de Vlamingen. Uit dit onderzoek blijkt dat maar liefst 77,4% van de Vlamingen het UiT-logo kent. Ook UiTPAS is goed gekend onder de Vlamingen: 51,4% geeft aan dit logo te kennen.

64% van de Vlamingen kent UiTinVlaanderen.be en 29% maakt er actief gebruik van. 41% van de Vlamingen kent Vlieg, het label voor families met jonge kinderen. Daarmee is UiTinVlaanderen de meest gebruikte bron (agendasite) wat betreft vrije tijd.

UiT in je gemeente

Mooie cijfers, denk je? Die zijn onder andere te danken aan het feit dat zo'n 93% van alle Vlaamse steden en gemeenten werkt met het UiTlabel. Zo bestaan er onder andere 378 online UiTkanalen en zijn er 224 UiTagenda’s in print.

Dit maakt het de burgers makkelijk het UiTlabel te herkennen en hun weg naar vrije tijd te vinden, ook over de gemeentegrenzen heen. Het UiTlabel staat voor betrouwbare informatie, ook dankzij onder andere de contentcuratie en opleidingen door de steden en gemeenten én de publiqmedewerkers.

Anderzijds wordt kennisuitwisseling rond UiTcommunicatie zo vergemakkelijkt en gestimuleerd, gezien bijna alle Vlaamse steden en gemeenten er gebruik van maken en dus deel uitmaken van het UiTnetwerk.

Meer en ander publiek met de UiTdatabank

Deze vorming boek je als lokale overheid voor vrijetijdsverenigingen en lokale organisatoren in je stad of gemeente. Ook koepelorganisaties kunnen deze opleiding organiseren voor hun lidorganisaties.

UiTdatabank

Het fundament van een platform voor vrijetijdsactiviteiten

Meer weten

UiTkalender op maat

Een UiTdatabank-selectie die past bij jouw publiek.

Meer weten
Begeleiding op maat

Meer publiek met de UiTdatabank

Een introductie tot publiekscommunicatie op maat van lokale organisatoren en verenigingen en een toegepaste uitleg over het gebruik van de UiTdatabank.

Meer lezen