Pauze nodig? UiTX fixt

In november trok UiTX naar 6 campussen in Brussel om de studenten van de VUB en Erasmushogeschool Brussel van een pauze te voorzien op de campus en hen kennis te laten maken met het cultuuraanbod rond de campus.

Zo'n 400 studenten namen een duik in cultuur en sprongen in het UiTX-ballenbad op zoek naar een prijs. Meedoen werd beloond: niemand verliet het cultuurbad met lege handen.

Met dank aan de Brusselse huizen BOZAR, Flagey, Brussels Philharmonic, AB, De Vaartkapoen, Wiels, Arts et Marges, Villa Empain, MIMA, Pilar en Cinema Palace maakten de jongeren kans op een expo-, film- of concertticket. Voor vele studenten is dit het nodige duwtje in de rug om eens iets anders te proberen in hun vrije tijd.

Wie naast een cultuurticket greep, ging de winterdagen tegemoet met een unieke UiTX-muts. Het was een geslaagde pauze, dat was af te lezen op de gezichten van de studenten.

Ook interesse?

In maart staat UiTX klaar met een gloednieuw campagneconcept om jongeren te laten proeven van het cultuuraanbod rond hun campus. De studenten van de VUB-campussen in Jette en Etterbeek gaan de paasvakantie alvast tegemoet met een rugzak vol cultuurtips.

Wil jij de studenten op jouw hogeschool of universiteit ook op een laagdrempelige manier laten kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad? Stuur ons een mailtje en dan bekijken we samen hoe we dit kunnen realiseren.

Hanne Jacobs
Neem contact op met
Hanne Jacobs
Campagnes & projectmedewerker Jongeren
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.

Het Rad van Cultuur trok naar de studentensteden

12 okt 2022

UiTX wenst studenten een jaar boordevol cultuur!

Meer lezen

Nieuwe UiTX-campagne: meer cultuur voor meer studenten

24 mrt 2022

UiTX mag weer op pad! Met onze campagnes op hogescholen en universiteiten laten we studenten op een laagdrempelige manier kennismaken met het cultuuraanbod in hun studentenstad.

Meer lezen

Campagne UiTX uit de startblokken

23 sep 2021

Samen X zien, horen of doen? Op maandag 27 september geven wij het startschot van de lanceringscampagne van het nieuwe jongerenlabel van UiTinVlaanderen: UiTX.

Meer lezen