Jongeren trekken weer naar hun studentenkot, het startschot voor UiTX om op pad te gaan! Naar jaarlijkse traditie trapten de Brusselse, Hasseltse, Antwerpse en Kortrijkse studenten het academiejaar feestelijk op gang. En waar jongeren zijn, is UiTX! Met het Rad van Cultuur reisde UiTX de studentensteden af om jongeren warm te maken om op cultuuravontuur te gaan. Alle jongeren die aan het Rad draaiden, maakten kans op een exclusief UiTX-heuptasje, tickets voor een concert, museum, film... Of een troostprei(s).

Brussel Brost

De eerste nightlife editie van Brussel Brost op de nieuwe locatie Paleis 12 was een succes. Liefst 9.000 studenten dansten tot de vroege uurtjes op het studentenfestival van Brik. Een eerste moment om kennis te maken met elkaar, met de vele Belgische artiesten die elk jaar de affiche sieren én dankzij UiTX met het uitgebreide Brusselse cultuuraanbod. Dat viel in de smaak! De studenten wachtten geduldig op hun beurt voor een draai aan het Rad van Cultuur. Gewapend met een ticket voor hun favoriete concertzaal, bioscoop of museum, zijn de Brusselse studenten klaar voor een jaar vol cultuur. Wat een fijne start van ons kick-off avontuur, met dank aan onze partners:

Kaaitheater - Cinéma Aventure - Cinéma Nova - Brussels Philharmonic - Wiels - Ancienne Belgique - Recyclart - Villa Empain - Atomium - Design museum Brussel - MIMA - CIVA

StuDay Antwerpen

StuDay vormt al jaren dé referentie onder studenten aan het begin van het academiejaar. De Noordersingel werd voor één dag ingehuldigd als feestplek voor alle Antwerpse studenten. StuDay verwelkomde niet minder dan 16.000 studenten en blikt daarmee terug op een geslaagde editie. Antwerpen heeft een bruisend uitgaansleven en wel tientallen musea, theaterzalen en cinema’s. Wat wil een student nog meer? Gratis cultuurtickets winnen natuurlijk! Onze vele Antwerpse partners maakten dit mogelijk:

Het Paleis - Arenberg - Monty - Fakkeltheater - De Studio - De Cinema - De Roma - Rataplan - Trix - De Singel - Het Bos - Opera Ballet Vlaanderen - MHKA - FOMU - MAS - Museum Vleeshuis - Rubenshuis - Maagdenhuis - Museum Plantin Moretus - Red Star Line Museum

Student Take-Off Hasselt

In Hasselt verzamelden de studenten massaal op het Kolonel Dusartplein voor een feestelijke start van het academiejaar. Stad Hasselt en de 3 onderwijsinstellingen: Hogeschool UCLL, Hogeschool PXL en UHasselt sloegen de handen in elkaar om er een record editie van te maken. Met meer dan 11.000 studenten overtrof Student Take-Off Hasselt zichzelf. UiTX maakte het feestje nog leuker met cultuurtickets voor de tofste evenementen, al waren niet alle studenten even blij met hun prei(s). Met steun van onze partners:

CC Hasselt - Het Nieuwstedelijk - Cinema ZED - Muziekodroom - Z33 - MOMU Hasselt- Jenevermuseum - C-mine

Student Welcome Kortrijk

Wat een knaller van formaat om mee af te sluiten! De studenten in Kortrijk zijn met iets minder, maar daarom zeker niet minder enthousiast. Dankzij Wilde Westen, BUDA, Schouwburg Kortrijk, theater Antigone en Texture kon UiTX veel studenten warm maken voor een cultureel avondje uit. UiTX ontmoette ook heel wat internationale studenten die staan te popelen om te ontdekken wat hun nieuwe studentenstad te bieden heeft op vlak van cultuur. Bedankt Kortrijk, tot noaste joare?

Kan UiTX jouw organisatie, onderwijsinstelling of lokale overheid ondersteunen om meer jongeren van cultuur te laten proeven? Dan maken we graag kennis met jou!

publiq vzw
Neem contact op met
publiq vzw
email hidden; JavaScript is required