UITSCHIETER is een regionaal kwaliteitslabel voor voorstellingen die minder bekend zijn bij het grote publiek, maar wel hun plaats verdienen in het aanbod. UITSCHIETER werd in het leven geroepen om het gevarieerde, eerder niche-aanbod van hoge kwaliteit beter te kunnen promoten bij een ruimer publiek.

Collegagroep programmatoren

Het initiatief kwam uit de collegagroep programmatoren. Uit het aanbod van de deelnemende podia, zoals CC De Herbakker, CC Den Hoogen Pad, N9 Villa, Culturele site De Meet en Concertzolder Oud Sint-Jozef selecteren zij de voorstellingen die het label krijgen.

Elke aanbieder heeft zijn eigen accent, zoals theater of wereldmuziek. Hierdoor het programma erg gevarieerd is en wordt het duidelijk hoe deze cultuurhuizen elkaar aanvullen qua programmatie.

Folder, website, brochures

COMEET (Cultuuroverleg Meetjesland, werkt met en voor de Meetjeslandse gemeenten en stad: Aalter, Assenede, Eeklo,Evergem, Kaprijke, Lievegem, Maldegem, Nevele, Sint-Laureins, Wachtebeke, Zelzate), de intergemeentelijke cultuurdienst in de regio, zorgt voor de opmaak en verspreiding van de folder. Naast de folder zijn de selectie UITSCHIETERs ook terug te vinden op UiTinhetmeetjesland.be. Ook nemen de deelnemende organisatoren elkaars UITSCHIETER-aanbod op in hun lokale communicatie. In de programmabrochures van de aanbieders wordt het label uitgelegd en staat een verwijzing naar de website.

Het resultaat is dat een ander en meer publiek bereikt wordt dan het traditionele abonnementspubliek.

Neem een kijkje op de website van UiT in Meetjesland