Pashouders kunnen zo eenvoudiger een voordeel omruilen en meer waarde uit hun UiTPAS halen.

Door in te zetten op online omruilvoordelen kun je als UiTPAS-stad of gemeente je UiTPAS werking een digitale boost geven.

Starten met online voordelen

Raadpleeg onze stap voor stap gids om met online voordelen aan de slag te gaan.

Op UiTPAS.be kan de pashouder makkelijk filteren op online voordelen.

In de praktijk

Eindejaarsactie bij UiTPAS regio Gent

Bij de eindejaarsactie van UiTPAS regio Gent konden pashouders voor 10 punten knutselmateriaal schenken aan vzw Kompas.

Voor het eerst kon dit ook online door aan te melden op UiTPAS.be en daar het voordeel om te ruilen. Uiteindelijk kozen 42 pashouders om het voordeel online om te ruilen. Dat zijn 20% van het totaal aantal omruilingen voor dit voordeel.

Na het online omruilen kregen pashouders een dankwoordje en extra uitleg over vzw Kompas in hun mailbox.

Filmavond in Wielsbeke

"Als beginnende UiTPAS-gemeente zijn we nog volop aan het bekijken hoe we het punten sparen en omruilen extra in de verf kunnen zetten. De mogelijkheid om een online omruilvoordeel aan te maken, zagen we direct als een opportuniteit om het omruilen zo toegankelijk mogelijk te maken voor (toekomstige) Wielsbeekse UiTPAS-houders."

"We waren aangenaam verrast hoe simpel het was om een online voordeel aan te maken. Ook ons online ticketsysteem kon ons snel en eenvoudig de nodige codes bezorgen waardoor de aanmaak hoogstens 10 minuten in beslag nam. Onze hoop was dat voor deze eerste keer minstens 1 pashouder zijn punten online zou omruilen voor onze filmavond. Tot onze verbazing werd er 5 maal online punten geruild voor een gratis ticket. Voor een eerste ‘testcase’ zeker een goede start." - Gemeente Wielsbeke

Veelgestelde vragen

Nee, want je moet een aantal extra velden invullen om het voordeel online te laten omruilen. Voordelen online omruilen heeft enkel zin bij voordelen die de pashouder digitaal kan ontvangen. Denk aan een voucher, een online cursus of een voordeel voor het goede doel dat rechtstreeks naar het goede doel in kwestie gaat.

Nee, momenteel werkt het online omruilen enkel voor gewone omruilvoordelen.

Het online voordeel volgt alle normale beperkingen die je instelde op het voordeel (bijvoorbeeld: 1 keer omruilen per pashouder). Indien je gebruik maakt van unieke kortingscodes, is het maximaal aantal omruilingen gelijk aan het aantal unieke kortingscodes.

Ja, dat is mogelijk via de “Kaartsysteem Dashboards”. In het voordelen scherm kan wie toegang heeft tot deze dashboards daar nu ook filteren op “omruilwijze”.

In de e-mail staat een overzicht van alles wat je hebt ingegeven onder de tab 'online omruilen': een tekstje, een knop met de link en optioneel één van je kortingscodes. Het ontwerp van de e-mail komt overeen met de andere emails binnen jouw regio.

UiTPAS-verantwoordelijken of lokale trekkers kunnen deze voordelen in de balie aanmaken. Organisatoren kunnen uiteraard steeds online voordelen voorstellen om te laten aanmaken.

In de meeste ticketing systemen kan je er voor kiezen om kortingscodes te voorzien, die kunnen dan ingevuld worden in de laatste stap bij de betaling van het ticket. Je neemt dus best contact op met je ticketing leverancier om te weten komen hoe dat binnen jouw ticketing systeem precies werkt.

Nieuwe voordelen-ervaring in de UiTPAS-app

19 sep 2023

Deze update belooft UiTPAS-houders een verrijkte ervaring en een eenvoudigere manier om te profiteren van vrijetijdsvoordelen in hun regio en daarbuiten.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS-punten schenken aan wie het nodig heeft

08 dec. 2022

De eindejaarsperiode is dé tijd van het jaar waarin mensen zich graag extra vrijgevig tonen. Laat je inspireren door enkele UiTPAS-omruilvoordelen en acties voor het goede doel!

Meer lezen
Tips & tricks

UiTPAS-punten sparen via QR-codes

20 jan. 2021

Gebruik de printbare QR-codes om je publiek eenvoudig UiTPAS-punten te laten sparen zonder spaarzuil.

Meer lezen