Diversiteitswerf

Morgan van LOD: “We maken met LOD muziektheater deel uit van de Gentse diversiteitswerf publiekswerking, een werkgroep die ongeveer maandelijks brainstormt over het toegankelijker maken van de Gentse cultuurhuizen. Daar vloeien ook concrete acties uit voort, zoals een seizoenspresentatie van alle Gentse cultuurorganisaties aan anderstalige nieuwkomers. Gezien de actiegroep ook vaak werkt met het kansentarief van UiTPAS, wilden we heel ook graag in het systeem instappen om ons publiek het kansentarief te kunnen aanbieden.”

Grotere zichtbaarheid dankzij UiTPAS

Morgan: “Daarnaast tonen we nog maar sinds kort voorstellingen in onze eigen LOD Studio en vindt het publiek nog niet altijd even makkelijk de weg naar onze theaterstudio als ‘presentatieplek’. UiTPAS geeft ons een grotere zichtbaarheid. Mensen zien ons aanbod in de kanalen van UiTPAS regio Gent voorbijkomen. Sinds we aangesloten zijn bij UiTPAS hebben al heel wat nieuwe mensen de weg naar onze LOD Studio gevonden.”

Nieuw publiek dankzij succesvol omruilvoordeel tijdens de zomer

Morgan: “Afgelopen zomer hadden we een jongerenopera die in première ging in onze LOD Studio, Be My Superstar. De voorstelling is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar, maar speelt zich specifiek af in de leefwereld van jongeren, een doelgroep die we gewoonlijk moeilijker bereiken, en al zeker in de rustige zomermaanden. Via UiTPAS hebben een omruilvoordeel aangemaakt van 10 punten voor een gratis ticket, dat verscheen in de nieuwsbrief van UiTPAS regio Gent. Hier kwam enorm veel reactie op, een kleine dertigtal mensen kwamen de voorstelling bekijken via het omruilvoordeel. We zagen zo goed als allemaal nieuwe gezichten en bereikten met onze oproep een heel divers publiek. Een heel geslaagd startschot voor onze samenwerking met UiTPAS!”

UiTPAS voor lokale vrijetijdsorganisatoren

Hoe UiTPAS zorgt voor een trouwer, nieuw en meer publiek.

Meer weten
Praktijkvoorbeeld

Karateclub Diksmuide: leden én club baat bij UiTPAS

03 okt. 2019

"Dit betekent een belangrijke tijdswinst voor zowel de club als de leden."

Meer lezen
Verslag kennisevent

Zo gebruiken een atletiekvereniging en theaterhuis UiTPAS

07 feb. 2020

"UiTPAS geeft ARSENAAL/LAZARUS ook extra zichtbaarheid binnen de stad.”

Meer lezen