1. 'Show-your-card'-kaarten.

Dit zijn kaarten die je aan een balie of bij een organisator toont en je een voordeel oplevert of bewijst dat je lid bent van een vereniging. Het algemene principe is dat wanneer de pas wordt gescand, in de balie-applicatie te zien is dat je lid bent van de ene of andere organisatie. Per lidmaatschap kan er ook ingesteld worden of andere organisaties kunnen zien of je lid bent.

Bijvoorbeeld:

Jeugdhuis De Leeuwerik in Lede: wanneer de pas wordt gescand, ziet de baliemedewerker of dat de persoon lid is van het jeugdhuis.

In de sociale restaurants van Gent krijgen mensen met een UiTPAS met kansentarief sowieso het tarief van € 5,5 aangerekend. Mensen met een leefloon of equivalent loon betalen € 3,5. Op hun UiTPAS is er een lidmaatschap met naam '3' geactiveerd dat enkel zichtbaar is bij de sociale resto's. Op die manier krijgen zij hun lagere tarief aangerekend.

2. Integraties

Verder zijn er meer technische of systeemgerelateerde integraties. Het is perfect mogelijk om van je UiTPAS bv. een bibliotheekkaart te maken. Het lidmaatschap van de bib kan gekoppeld worden aan het unieke UiTPAS-nummer.

Binnen de huidige lidmaatschapsfunctionaliteit van UiTPAS kunnen er flexibele vervaldata ingesteld worden en is het mogelijk dat een balie (die met de lidmaatschappen werkt) een lijst exporteert van alle pashouders die zo'n lidmaatschap hebben. Verder staat op de planning dat het mogelijk zal zijn om voordelen (om te ruilen tegen punten) kunnen aangeboden worden aan pashouders met een bepaald lidmaatschap.

Helene D'Haeseleer
Neem contact op met
Helene D'Haeseleer
Partnermedewerker UiTnetwerk
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.
Praktijkvoorbeeld

Lier combineert passen en lidkaarten in één kaart: de UiTPAS

10 sep. 2018

De grote voorwaarde die het bestuur stelde was dat UiTPAS geen bijkomende pas zou worden, maar bestaande passen en lidmaatschappen zou combineren. En we zijn daar vrij ver in gegaan.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS als ‘slimme lidkaart’ voor Open Monumenten

13 feb. 2019

Herita presenteerde in het najaar van 2018 de Open Monumenten ledenbeweging. Hiervoor gebruikt Herita een ‘slimme lidkaart’, die gefaciliteerd wordt door het UiTPAS-programma van publiq.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTPAS in het eengemaakt bibliotheeksysteem

10 apr. 2019

Ontdek hoe de UiTPAS ook als bibkaart gebruikt kan worden.

Meer lezen