De UiTdatabank van CultuurNet bestaat tien jaar. In die periode groeide de databank uit tot een dienst die wereldwijd uniek is door de verscheidenheid aan bereikte organisatoren en bezoekers. In 2015 werd de info in alle agenda’s die UiTdatabank voedt, gemiddeld 62.000 keer geraadpleegd per dag.

Met de gratis online dienst kunnen Vlaamse en Brusselse organisatoren hun activiteiten promoten op vele culturele en vrijetijdsagenda’s. Het jaarlijks aantal ingevoerde activiteiten groeide in 10 jaar tijd met meer dan 300 procent, van 60.813 in 2006 tot 189.175 in 2015. Ook het aantal organisatoren dat activiteiten invoert stijgt. In 2015 voerden 21.894 personen en organisatoren minstens één activiteit in. De invoerders vormen een zeer verscheiden groep die een breed arsenaal aan activiteiten aanbieden: van groot tot hyperlokaal, van sport over concerten tot theatervoorstellingen, tentoonstellingen, fuiven en cursussen. Elke organisator heeft een plaats in de UiTdatabank. Hiermee is het platform een realistische weerspiegeling van het Vlaamse en Brusselse vrijetijdsaanbod.

Het aantal consultaties van agenda’s, gevoed door UiTdatabank, steeg navenant in de afgelopen tien jaar. De vrijetijdsinformatie uit de UiTdatabank wordt vandaag verspreid in 540 agenda’s. Behalve de populaire eigen websites UiTinVlaanderen en UiTmetVlieg.be, betreft het hier vooral de online agenda’s van 263 Vlaamse steden en gemeenten en zowat alle belangrijke media. Het voorbije jaar werden die agenda’s samen 22,5 miljoen keer geraadpleegd. In 2006 was dit nog 2,3 miljoen keer per jaar.

Grafiek van het aantal invoerders en ingevoerde activiteiten in UiTdatabank:

 

Grafiek van de stijging van het aantal raadplegingen: