Stad Oostende heeft de ambitie om als stad het Inter-label ‘Toegankelijk Event Oostende’ te kunnen gebruiken, zowel bij eigen organisaties als bij organisaties van externe organisatoren. “Zowel de stadsdiensten als externe organisatoren kunnen het label aanvragen als ze voldoen aan enkele voorwaarden”, zegt bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD). “Zo moeten ze de bezoekers vooraf en ter plaatse informeren over de toegankelijkheid, het evenement vlot bereikbaar maken, de locatie toegankelijk en bruikbaar maken voor iedereen en een evenwaardige beleving plannen door bijvoorbeeld een rolstoelpodium op te zetten en/of een tolk Vlaamse Gebarentaal in te schakelen.”

Inter, het Vlaams expertisecentrum toegankelijkheid, zal een draaiboek rond basistoegankelijkheid van evenementen maken. Organisatoren die aan de basisvoorwaarden voldoen, kunnen het label ‘Toegankelijk Event Oostende’ verkrijgen. Het label aanvragen kan voor evenementen met minder dan 2.500 bezoekers die voor een ruim publiek openstaan. Privéfeesten en meerdaagse events komen voorlopig niet in aanmerking.

(Bron: Het Nieuwsblad 6 april 2022 - Jeffrey Roos)

Activiteiten verrijken in de UiTdatabank

Tijdens dit traject krijgen medewerkers van stad Oostende via publiq als eerste partner toegang om in de UiTdatabank de events van de stad te verrijken met toegankelijkheidsvoorzieningen.

Dankzij de begeleiding van Inter beschikken deze medewerkers over de kennis om de juiste info over voorzieningen toe te voegen aan het evenement.

Zet jouw stad of gemeente ook in op toegankelijke evenementen voor iedereen? De UiTdatabank is het ideale startpunt om veel mensen via verschillende kanalen te informeren over de beschikbare voorzieningen.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.
Praktijkvoorbeeld

Toegankelijke evenementen in Gent

30 nov. 2021

Zijn jouw evenementen toegankelijk voor iedereen? Via widgets toon je bezoekers in één oogopslag welke voorzieningen voor mensen met een beperking aanwezig zijn op je evenement. Stad Gent levert verschillende inspanningen om evenementen toegankelijker te maken voor mensen met een beperking.

Meer lezen

Hoe toegankelijk is jouw evenement?

In samenwerking met verschillende partners biedt publiq ondersteuning om het aanbod in jouw stad of gemeente of bij jouw organisatie toegankelijker te maken op verschillende vlakken.

Meer lezen