Voor het eerst brengt Vlieg, het herkenbare label van CultuurNet Vlaanderen voor familie- en kinderaanbod, een publicatie uit. Het boek ‘Hoor jij wat ik hoor (77 pag) is een doe-, denk-, teken- en speelboek over geluiden.


Hebben oorwormen oren? Hoe zou de binnenkant van een mierennest klinken? Kan je horen tijdens je slaap? Is geluid onzichtbaar? Van welk geluid word je bang? Deze verrassende denkvragen doen kinderen stilstaan bij de geluiden om hen heen. Opdrachten als: teken een geluidenketting of maak een vergrootglas voor je oor, zetten kinderen aan om iets met klank en geluiden te doen. De geluidenquiz, een luisterwandeling of blindenmannetje zijn toffe spelletjes om te spelen met de familie of vrienden. Het boek ‘Hoor jij wat ik hoor’ zit met andere woorden vol losse ideeën voor doe-, denk- en knutselspelletjes voor kinderen, alleen, in familieverband of met vrienden.

Drie filmpjes tonen drie opdrachten uit Hoor jij wat ik hoor

De uitgave kadert in de actie ‘Schatten van Vlieg’, waar jaarlijks 40.000 kinderen aan meedoen. Tijdens de zomermaanden zoeken duizenden families naar de verstopte schatkisten van Vlieg op 260 cultureel getinte locaties in Vlaanderen en Brussel. Het thema van de ‘Schatten van Vlieg’ dit jaar is Klank. De vier volgende zomers komt telkens een ander zintuig aan bod en daarbij hoort telkens een nieuw zinnenprikkelend boek. ‘Hoor jij wat ik hoor’ is dus de eerste publicatie in een reeks. Wie de boeken jaar na jaar verzamelt, heeft na 5 jaar een mooie serie over onze zintuigen.

Het boek is momenteel te koop via de website van Vlieg, enkele cultuurhuizen, de boekhandels van Confituur en Boeken Troef.

 

logo confituur logo boekentroef

Prijs: € 17,50. Bekijk hier de volledige lijst van verkooppunten

Op eenvoudig verzoek sturen we graag een recensie-exemplaar op.

Het boek werd gerealiseerd door CultuurNet Vlaanderen ism Musica (impulscentrum voor Muziek), Aifoon en het departement voor jeugd, cultuur, sport en media.

Meer informatie:

Persinfo en beeldmateriaal ivm de zomeractie
Publieksinfo Schatten van Vlieg 2015

Perscontact:

Sandy Van Handenhove
projectmedewerker Vlieg
Sandy@cultuurnet.be
02/551 18 76