Het is nog niet duidelijk wanneer het cultuur- en vrijetijdsleven weer kan worden opgestart in Vlaanderen en Brussel. En onder welke voorwaarden. Ook weten we niet hoe het publiek dat ziet.

Tijdens deze moeilijke periode doen we onze uiterste best om de sector bij te staan. Bovendien proberen we ons bij publiq samen met onze partners zo goed als mogelijk voor te bereiden op wat komen zal.

Onderzoek

Daarom zet publiq een onderzoek op samen met het Kenniscentrum Management, cultuur & beleid (Universiteit Antwerpen) en het Kenniscentrum Cultuur- en Mediaparticipatie (Universiteit Gent – Vrije Universiteit Brussel).

Met dit onderzoek willen we te weten komen hoe het publiek zijn cultuur- en vrijetijdsparticipatie heeft aangepast in de corona-periode en wat de verwachtingen zijn in een afbouwfase van de maatregelen. Daarnaast zijn we ook nieuwsgierig naar hoe het publiek het digitale vrijetijdsaanbod beleeft, zoals livestreams van concerten, virtuele museumtours of podcasts. Wie geniet hiervan en is dat publiek dat ook van plan wanneer concertzalen, musea en theaters terug de deuren openen?

Met een kwantitatieve survey (19 tot 26 mei) en een aantal focusgroepen zoeken we antwoorden op deze vragen.

Ondertussen zijn de resultaten van het onderzoek bekend.

Heb je nog vragen over het onderzoek? Contacteer dan Frederik.

Frederik Bastiaensen
Neem contact op met
Frederik Bastiaensen
Directeur strategie & beleid
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.