Hoe een duurzaam diversiteitsbeleid uitwerken in je organisatie.

De olifant in de kamer… diversiteit. Een woord dat bij sommigen al aversie begint op te roepen. Of stress, angst en andere sterke reacties. Anderen zien dan weer heel wat onbenutte kansen en een onontgonnen potentieel. Het is ondertussen meer dan 50 jaar geleden dat België op eigen bodem in contact kwam met migratie. Veel cultuurhuizen en lokale besturen leverden al heel wat inspanningen, en toch lijken we soms nog steeds even ver te staan. En de demografische cijfers geven een heel ander plaatje dan wat we pakweg in de theaterzalen zien.

Op papier hebben velen zich geëngageerd. In praktijk zijn er veel vragen rond de uitvoering van het verhaal. Onder andere omdat blijkt dat niet iedereen de definitie op dezelfde manier begrijpt, omdat er te weinig ervaring is om er mee om te gaan en omdat de structuren waarin we leven gewoonweg diepgeworteld en genormaliseerd zijn, zonder dat we dit zelf beseffen.

Diversiteits- of inclusiebeleid bestaat traditioneel uit 4 P’s: programmering, publiek, partners en personeel. Hier en daar begint de programmering te veranderen, al was het maar dat er andere doelgroepen moeten bereikt worden. Wat vraagt het van de organisatie qua strategie en welke effecten kun je verwachten?  Thinking out of the box staat centraal en met deze workshop maak je de uitdagingen concreet. Samen denken we na, delen ervaringen en zoeken inspiratie bij de boeiende vragen. Dompel je onder in het thema met (internationale) inspiratie en good practices en ga in dialoog om te eindigen met tot enkele concrete handvaten en tools voor jouw organisatie. 

Keynote en begeleiding door Saïda Sakali (specialist diversiteit en inclusie in de culturele sector)

 

Schrijf je in

De plaatsen zijn beperkt! 

 

WANNEER
Vrijdag 22.11.2019

9:00 Ontvangst met koffie 
9:30 Start 
12:00 - 13:00 lunch en napraten

WAAR
publiq vzw
Henegouwenkaai 41-43, 1080 Sint-Jans-Molenbeek

INSCHRIJVEN
50 euro (excl. BTW). 
Voor elke tweede deelnemer van dezelfde organisatie: 30 euro (excl. BTW). 
Kostenloos annuleren en inschrijven kan tot en met 18 november. 

Vragen? Neem contact op met nienke@publiq.be

Stuur deze uitnodiging zeker door naar je collega’s, partners en contacten uit je netwerk van cultuur-, kunst- en vrijetijdsaanbieders die meer willen inzetten op inclusie en diversiteit.