Een hese stem en een lederen jas zijn niet verplicht, maar worden wel ten stelligste aangeraden bij het lezen van volgende blogpost. Nadat we vorige week de geschiedenis van UiTdatabank een beetje ontdekten, is het nu tijd om te kijken naar de mensen die invoeren. Jij misschien?

20.000 gebruikers,170.000 evenementen. Dat betekent dat er gemiddeld 500 evenementen per dag (of elke 3 minuten!) een activiteit bij komt in UiTdatabank. UiTdatabank is echter meer dan een hoop cijfers. Achter de data gaat een hele wereld van organisatoren schuil, die jaarlijks ontiegelijk veel op poten zetten om ieders vrije tijd te vullen. Dat ze met veel zijn, is ondertussen duidelijk. Wie ze zijn, wat ze doen en wat ze drijft, is moeilijker samen te vatten. We wagen toch een poging.

Wie is die UiTdatabanker?

UiTdatabank verzamelt zowel de ‘grote’ als ‘kleine’ speler uit de vrijetijdssector. Een compleet lijstje zou de proportie van een encyclopedie aannemen. Op UiTinVlaanderen.be kan je een glimp opvangen van een 5000-tal van hen.

 

Wat organiseert een UiTdatabanker?

Momenteel zijn de cursussen en workshops populair (net geen 9000 stuks), op de voet gevolgd door kampen (de zomer komt er aan!) en concerten. Belangrijkste stijger van het afgelopen decennium zijn rommel-, antiek- en tweedehandsmarkten. Maar ook sport neemt een steeds belangrijker plaats in het aanbod in. Families met kinderen hebben eveneens geen excuus meer om thuis te blijven. Ruim 1 op 5 activiteiten is voor hen bestemd.  


Wat drijft de UiTdatabanker?

Slechts 1 ding: mensen naar bUiTen lokken. En daar blijft UiTdatabank, samen en met het enthousiasme en hulp van alle organisatoren, ook in de toekomst op inzetten!

Lees je graag de mening van UiTdatabankgebruikers na? Klik dan hier.