Het Mobiel Dienstencentrum rijdt uit sinds 2012. Bij deze multifunctionele rood-witte vrachtwagen kunnen bewoners terecht voor de dienstverlening van de Dienst Burgerzaken, Gentinfo en de Stedelijke Bibliotheek. MOBI houdt nu halt op vier locaties in Gent: Stations Gent-Sint-Pieters en Gent-Dampoort, Bloemekenswijk en Brugse Poort. Heel diverse wijken met een heterogeen publiek.

Laagdrempelig en spontaan

De Stad wil de inwoners nog dichter bij het socio-culturele leven in Gent betrekken. De stedelijke evenementenkalender UiTinGent is dé online evenementenkalender en wil iedereen prikkelen met het ruime UiTaanbod in Gent. Met UiTPAS wordt dit uiteraard nog boeiender dankzij toegang tot extra voordelen van Gent en andere UiTPASregio’s in Vlaanderen.

Naast de verkooppunten zoals de Stadswinkel, de Jeugddienst, de hoofdbibliotheek Gent Zuid en het UiTbureau vond de Stad het ook opportuun om deze service op MOBI aan te bieden. En met succes, want er werden bijna 2000 passen verkocht. Deze balie is immers heel drempelverlagend en nodigt bezoekers uit om een UiTPAS aan te schaffen. Medewerkers promoten dit ook op een spontane manier en wijzen iedereen op het nut en de voordelen. Via beeldschermen verwerkt in de wagen krijgen passanten en bezoekers info over het UiTPASaanbod en de highlights uit de evenementenkalender te zien.

Punten sparen

MOBI staat daarnaast ook gekend als ‘de F16 van de bibliotheekfilialen’. Dit is een extra service om de bibliotheekwerking onder de bevolking te promoten: dienstverlening tot aan de voordeur. Bezoekers kunnen bij bezoek aan de mobiele bib uiteraard ook een UiTPASpunt sparen.

Neem een kijkje op de website van Stad Gent voor meer info