Als het over cultuureducatie gaat, hebben we ’t terecht vaak over kinderen en jongeren. Op de roadtrip cultuureducatie van 18 juni 2019 wou de Vlaamse Ouderenraad echter laten zien dat ook volwassenen, en in het bijzonder ouderen, enorm veel baat hebben bij cultuureducatie.

Ouderenverenigingen kunnen daarbij een belangrijke rol spelen, maar ook andere culturele organisaties en artistieke makers staan voor heel wat kansen en uitdagingen.

In 2040 zal 1 op 3 Vlamingen 60-plusser zijn. Die groep zal zich laten ook op het culturele terrein laten zien en zal zich actief willen ontplooien. Heel wat cultuurprofessionals zijn zich hiervan bewust, maar weten niet goed hoe ze hier dan precies mee aan de slag moeten.

De Vlaamse Ouderenraad bracht de dialoog op gang tussen mensen uit beide sectoren via inspirerende voorbeelden uit Nederland van Ingrid Smit van het LKCA. En toonde good practices uit eigen land met Vier het leven van Fedos, de seniorenslam van het Brussels ouderenplatform, kvs en Urban Woorden.

Meer lezen over de roadtrip?

Bekijk de verslagpagina's van de andere events van 2019 of bekijk het programma voor 2020.

Kennis rond cultuureducatie

Inspiratie en kennisuitwisseling over cultuureducatie

Meer weten
Verslag kennisevent

Dit was de Roadtrip Cultuureducatie 2019

21 jun. 2019

Blik samen met ons terug op al de Roadtrip Cultuureducatie 2019. En ontdek al de verslagen en filmpjes.

Naar de verslagpagina

Dit was de Roadtrip Cultuureducatie 2020

De Roadtrip Cultuureducatie 2020 bracht boeiende inspiratie en uitwisseling met zich mee, zelfs in tijden van corona. Ontdek de verslagen en de highlights van de verschillende sessies.

Ik ben benieuwd