OOSTENDE

Ze ontvangt je met een stralende lach. Inge Mundorff kan je al een paar jaar aan de slag zien in de onthaalruimte van De Grote Post in Oostende. “Een leuke job. Het is veel meer dan tickets geven. Je moet de mensen wegwijs maken in het aanbod. En ja, ook soms eens de richting naar het toilet wijzen”, lacht ze.

“Sedert de UiTPAS is mijn job wel veranderd. We krijgen heel veel mensen over de vloer, met soms heel verschillende vragen. Daar moet je als baliemedewerker op voorbereid zijn. En vooral ook kunnen luisteren. Onthaal moet goed gebeuren. Tenslotte ben ik samen met mijn collega’s het gezicht van UiT in Oostende.”

Door de jaren heen zag ze meer mensen in armoede een beroep doen op de UiTbalie. “Dat is een goede evolutie. Ik vind dat meer mensen van cultuur moeten kunnen genieten. En dat is wat we kunnen ondersteunen met de UiTPAS.”

“Als onthaalmedewerker moet ik ook discreet zijn. Ik maak geen onderscheid tussen de mensen die hier voor mij balie komen. Alleen ikzelf zie op mijn scherm of ze recht hebben op een tegemoetkoming en daar laat ik niks van merken. Iedereen is hier welkom. Ik zie mensen graag, en ik zie er hier veel passeren. Ideaal dus.”