LEUVEN

Ze heeft er pas het Rode Hond festival opzitten, een vierdaags kinderkunstenfestival in Leuven. Sarah Bekambo is enthousiast lid van het UiTzendteam Leuven. Het klinkt als een interimbureau, maar dat is het niet. “Wij voeren promo voor UiTPAS”, lacht Sarah, “We doen dit op evenementen, festivals, op plekken in de stad.”

Sarah is zelf actief met woordkunst. “Al voor ik in het UiTzendteam kwam was ik een UiTPASgebruiker. Cultuur kan wel eens duur zijn. Maar met de UiTPAS is het verteerbaar. Een avondje naar een concert in het Depot is nu betaalbaar. Je krijgt reductie, je kan punten omruilen. Ik heb met de pas zelf al veel geld kunnen uitsparen.”

Dat wil Sarah nu ook overbrengen naar de andere Leuvenaars. “Ik leg uit aan de mensen wat ze kunnen met de pas. Niet enkel punten sparen, maar ook omruilen. Ik maak ze wegwijs in de voordelen die ze overal kunnen krijgen.” Maar meer nog dan ambassadeur voor de pas is Sarah cultuurambassadeur. “Ik kan me geen leven zonder cultuur voorstellen. Dat is zo verrijkend. Dat is zo boeiend.”

Ik kan me geen leven zonder cultuur voorstellen. Dat is zo verrijkend. Dat is zo boeiend.
Sarah Bekambo
lid van het UiTzendteam Leuven