De Zendelingen, een kunstcollectief dat publiek doet nadenken over theater- en dansvoorstellingen, maakte De Biechtstoel voor families. In die biechtstoel kunnen een kind en een volwassen begeleider plaatsnemen. Ze krijgen elk een koptelefoon op en stellen elkaar vragen over het stuk dat ze net gezien hebben. Ondertussen luistert er iemand naar hun antwoorden, en maakt die er een tekening van.

Wil jij graag eens horen wat families van je voorstelling vinden? Je kan De Zendelingen met hun project de Biechtstoel boeken om bij jou in je cultuurhuis te staan: op deze pagina vind je meer info.

Organiseer je geen theater- of dansvoorstelling, dan kan je er natuurlijk ook zelf een vereenvoudigde afgeleide van maken. Maak bijvoorbeeld kaartjes met enkele vragen over jouw activiteit, familieparcours, … voor kinderen en voor volwassenen.

Leg ze op een plek waar families vaak pauzeren, bijvoorbeeld een knutselhoek, de cafetaria of de inkomhal. Laat hen de vragen stellen, en elkaars antwoorden in een tekening verwerken. Zo kom jij te weten wat er goed en minder goed bij je familiepubliek aanslaat, en maak je ineens je pauze-hoek nog meer uitnodigend!