Week van de Korte Keten

Van 15 tot 23 mei 2021 kan je in heel Vlaanderen weer deelnemen aan allerlei activiteiten die verband houden met de Korte Keten.

Deze actie is een initiatief van de vijf Vlaamse provincies, de Vlaamse overheid, VLAM en het Steunpunt Korte Keten. Met deze themaweek willen de initiatiefnemers de korte keten beter bekend maken bij het grote publiek, en mensen motiveren te kiezen voor producten van bij de boer.

Agenda-widget van publiq

Om van de week een succes te maken, organiseren lokale besturen, horeca, verenigingen en producenten zelf activiteiten. Dankzij de agenda-widget van publiq worden deze evenementen overzichtelijk samengebracht in de agenda van weekvandekorteketen.be.

Sara De Preter, projectmanager Korte Keten bij VLAM: “Voor onze samenwerking met publiq hadden we onze eigen agenda. Toch kiezen we sinds twee jaar voor een agenda-integratie met de UiTdatabank, omdat het nu eenmaal makkelijker is om een tool te gebruiken die al bestaat én die goed gekend is. De gemeentes kennen het systeem en ook veel organisatoren zijn vertrouwd met de UiTdatabank. Zo kwam het dat veel activiteiten sowieso al ingevoerd werden in de UiTdatabank, dus waarom hen dubbel laten invoeren?”

Onze agenda raakt makkelijk gevuld: gemeentes én organisatoren zijn vertrouwd met de UiTdatabank.
Sara De Preter
Projectmanager Korte Keten bij VLAM

“We stimuleren al onze partners om hun activiteit toe te voegen UiTdatabank. We geven hen ook tips en richtlijnen mee. Jeroen van publiq hielp ons met het opstellen van een handleiding.”

“De organisatoren gebruiken het label ‘Lekker Lokaal’ in de UiTdatabank. Daarmee geven ze aan dat hun activiteit kadert in de Week van de Korte Keten. Ik ga dagelijks eens kijken of er activiteiten zijn bijgekomen. Aan de activiteiten die geschikt zijn, ken ik een eigen label toe, waarna de items doorstromen naar de agenda op weekvandekorteketen.be.”

Altijd en overal up-to-date

“Deze methode werkt heel goed voor ons en de partners. Ik sta ervan te kijken dat zoveel partners goede foto’s gebruiken, en ook echt het belang van het visuele aspect snappen. Soms gebeurt het wel eens dat een organisator een link voor meer info of reservatie vergeet in te voeren, maar gelukkig kan dit snel rechtgezet worden.

Activiteiten in de UiTdatabank kunnen immers steeds worden geüpdatet, en de wijzigingen stromen gewoon door naar onze agenda. Dat is ook bijzonder handig in deze onzekere coronatijden. Zo kunnen organisatoren steeds wijzigingen aanbrengen.”

In de kijker op UiTinVlaanderen

Naast de agenda-widget voorziet publiq op UiTinVlaanderen ook redactionele content. Liena Lauriks, redacteur voor UiTinVlaanderen: “Voor de Week van de Korte Keten voorzien we een artikel met daaronder alle events. Dat zetten we dan in de kijker via onze nieuwsbrief en een Facebookpost.”

Ook een agenda op maat, of interesse in een redactionele samenwerking? Wij bekijken samen met jou de beste oplossing voor jouw organisatie.

Wannes Van Ingelghem
Neem contact op met
Wannes Van Ingelghem
Partner support
email hidden; JavaScript is required
JavaScript is required to reveal this message.
Praktijkvoorbeeld

Meer fietsplezier dankzij Knooppunter en UiTinVlaanderen

06 mei 2021

Met een redactionele samenwerking en een UiTagenda voor de beste fietsuitstappen laten Knooppunter en UiTinVlaanderen meer mensen fietsplezier dicht bij huis beleven.

Meer lezen
Praktijkvoorbeeld

UiTX-kalender op WAT WAT

07 apr. 2021

Om jongeren nog beter te kunnen informeren over het cultuuraanbod, gebruikt het jeugdinformatieplatform WAT WAT de jongerenagenda-widget van publiq.

Meer lezen