De start van een nieuwe uitdaging

Pas afgestudeerd in politieke wetenschappen, stond ik te trappelen om het werkveld te ontdekken. Toen ik voor het eerst van publiq vzw hoorde, wist ik niet precies wat ze deden, maar producten zoals UiTPAS en museumpas klonken me niet vreemd in de oren.

Ik zou beginnen als partner-support-medewerker, maar wat dat precies inhield en met wie ik zou werken, was voor mij nog een vraagteken. Ik was nieuwsgierig naar wat er allemaal op me af zou komen. Gelukkig kreeg ik twee weken voor mijn eerste werkdag een vriendelijk berichtje van Nienke (mijn stagebegeleider) via LinkedIn met de boodschap dat ze uitkijken naar mijn komst, waardoor ik al wat meer op mijn gemak was.

Ik herinner me nog de eerste dag goed. Als een stresskip was ik veel te vroeg op kantoor gearriveerd, waar nog niemand van het partnerteam aanwezig was. Maar dat gaf me wel de kans om rustig rond te kijken. De goede sfeer die in het kantoor hing, was meteen voelbaar, opnieuw een geruststellend moment.

Het partnerteam

Ik kwam terecht in het partnerteam. Dit kleine, hechte team ondersteunt lokale gemeenten en organisaties in heel Vlaanderen met de uitrol van UiTPAS. Het team bestaat uit partnermedewerkers die elk een eigen regio hebben waarvoor ze verantwoordelijk zijn. Daarnaast zijn er ook partnersupport medewerkers die ondersteunende taken op zich nemen, zoals het organiseren van kennisevenementen en de communicatie.

Ik kreeg de kans om mij te ontwikkelen als partner-support-medewerker. Gelukkig werd ik niet aan mijn lot overgelaten. Nienke nam me onder haar vleugels en zorgde er niet alleen voor dat ik me snel welkom voelde, maar ondersteunde me ook goed in alles wat ik moest doen.

Rol als BIS-stagiaire

Mjn stage begon in een zeer drukke periode. Het publiqForum, een congres voor 250 mensen, was in volle voorbereiding. Hierdoor kreeg ik meteen de kans om een groot evenement mee te organiseren. Dit was niet alleen ontzettend leuk om te doen, maar gaf me ook veel voldoening. Bovendien leerde ik op deze manier direct een heleboel collega's kennen.

Niet alleen ontmoette ik veel nieuwe collega's tijdens mijn stage, maar ook tal van nieuwe organisaties. Dit kwam doordat ik bijvoorbeeld artikelen schreef over praktijkvoorbeelden en verschillende kennisevenementen ondersteunde. Dit bleek een ideale manier om een breed netwerk op te bouwen in het werkveld, wat erg handig kan zijn voor toekomstige sollicitaties.

Mijn takenpakket was enorm divers en boeiend. Elke dag was anders en ik had ook echt inspraak in wat ik meer of minder wilde doen. Dit gaf me de kans om mijn interesses verder te verkennen en te ontdekken waar mijn sterke punten lagen.

Mooie ervaring

Ik ben echt dankbaar voor mijn tijd bij publiq. Het was geweldig om te ontdekken hoe leuk een werkomgeving kan zijn. De collega’s zijn zeer warm en er is ruimte voor humor. Bovendien heb ik veel geleerd en me goed kunnen voorbereiden op een vaste baan. Hier heb ik echt kunnen ontdekken wat ik leuk vind en waar ik goed in ben. De steun die ik kreeg was super; iedereen was echt begaan met mijn groei.

Nu, na mijn stage, begin ik vol zelfvertrouwen aan mijn nieuwe baan als themaregisseur armoede bij het OCMW Brugge. Ik wil iedereen bedanken die me tijdens mijn stage heeft geholpen en gesteund. Jullie hebben mijn ervaring bij publiq echt onvergetelijk gemaakt.

Stage lopen bij het marcom-team van publiq

08 feb 2023

Hanna werkte als stagiaire marketing & communicatie bij publiq. Via deze stage kon ze twee maanden ervaring opdoen in de vrijetijds- en cultuursector. Ook iets voor jou?

Meer lezen

Stage lopen bij publiq

06 mei 2020

Ieder semester verwelkomen we een aantal stagiaires bij publiq. Wil jij van dichtbij meemaken hoe we met onze partners meer mensen vrije tijd laten beleven? Stel je dan kandidaat!

Meer lezen

Meewerken aan vrijetijdsplatformen van later?

publiq telt een 80-tal gedreven medewerkers, freelancers en stagiairs. Als we specifiek nieuw talent zoeken, dan vind je dat hier.

Bekijk onze vacatures