1 op de 5 Gentenaren

Niet enkel het vijfjarige bestaan is een reden tot feest, maar vooral de 50.000 inwoners die ondertussen een UiTPAS hebben —dat is maar liefst op 1 op de 5 Gentenaren— worden in de bloemetjes gezet.

Marie Desimpelaere (UiTPAS Gent): “Tijdens de afgelopen 5 jaar hebben we gemerkt dat meer en meer pashouders gebruik maken van hun UiTPAS, maar niet iedereen kent de voordelen die ze krijgen via hun UiTPAS. We blijven inzetten op een uitbreiding van het UiTPAS aanbod en interessante omruilvoordelen om ‘slapende pashouders’ te vermijden.”

Meer dan 1 miljoen punten

Zo hebben die 50.000 UiTPAShouders samen al meer dan een miljoen punten gespaard. Om het aanbod UiTPASomruilvoordelen bij de spaarders bekender te maken, is UiTPAS Gent al een paar jaar present op de Gentse cultuurmarkt met een echt winkeltje vol omruilvoordelen. Deze shop is telkens een groot succes. Hier vinden de pashouders alle info nog eens samen en zien ze de omruilvoordelen, wat telkens veel positieve reacties oplevert. Marie: “de shop vergroot de zichtbaarheid en brengt alles nog eens op een overzichtelijke manier samen, iets waar onze pashouders duidelijk nood aan hebben.”

"Bestaande pashouders en UiTPAS partners in de kijker zetten en betrokken houden is het doel van de campagne."

Focus op blije pashouders

Voor 5 jaar UiTPAS Gent werd daarom een pop-up shop op een unieke locatie met omruilvoordelen in het leven geroepen. Hier zullen verder ook UiTPAS kaarten verkocht worden. Deze zitten voor de gelegenheid in een feestelijk jasje – exclusieve kaarten dus.

“Met 5 jaar UiTPAS Gent besteden we vooral speciale aandacht aan de bestaande pashouders en UiTPAS partners, en willen we hen betrokken houden,” zegt Marie. “In de pop-up shop zullen we van zaterdag 28 september tot en met zaterdag 12 oktober de pashouders informeren en blij maken met voordelen. Er zijn nu al zoveel punten gespaard, daarom zetten we de spaarders extra in de bloemetjes met een mooi en gevarieerd aanbod omruilvoordelen van zes verschillende ‘prijscategoriën’. Per categorie mag iedere pashouder éen voordeel uitkiezen, zo voorkomen we dat alle voordelen meteen de deur uit zijn”.

In de shop kunnen uiteraard pashouders uit heel Vlaanderen en Brussel terecht, en er zullen ook voordelen van andere UiTPASregio’s liggen.

Ook activiteiten ontbreken niet tijdens de feestweken en zijn gratis bij te wonen in ruil voor punten. Marie: “In ons programma hebben we geprobeerd om de diversiteit van het UiTPAS aanbod te tonen en vooral ook in te zetten op kind- en familievriendelijke activiteiten.”

Alle info en het programma van 5 Jaar UiTPAS Gent vind je op uitin.gent.be/5jaaruitpas


Uitbreiding

UiTPAS Gent is in die vijf jaar behoorlijk gegroeid op alle vlakken. Merelbeke en Destelbergen sloten aan bij de regio, en gesprekken lopen met Melle en Lochristi om begin 2020 aan te sluiten.

Sportclubs

Belangrijk was ook de aansluiting van veel sportclubs. In 2017 werd voor hen een regeling uitgewerkt waardoor het voor sportclubs en -verenigingen laagdrempeliger werd om aan te sluiten. Marie: “Voordien moesten wij naar de clubs stappen met de vraag, tegenwoordig komen ze vanzelf naar ons toe!”