Profiel

We zijn op zoek naar drie coaches die zin hebben om hun schouders te zetten onder het project ‘Relaas in Brugge’. We streven daarbij naar vier vertelmomenten per jaar, waarbij jij telkens 1 of 2 vertellers begeleidt en waarbij anderen voor de communicatie, productie en techniek zorgen. Relaas heeft in de afgelopen jaren een stramien gevonden dat succesvol is gebleken in de begeleiding van vertellers: dit betekent bijvoorbeeld dat je één of enkele keren afspreekt en feedback geeft op audio-opnames. Wat voor het Brugse team de fijnste manier van werken wordt, bepaal je grotendeels zelf (bijvoorbeeld: komen jullie samen voor een ‘belronde’ naar vertellers of werken jullie vooral op afstand met elkaar...). Eén ding is zeker: het huidige team zal je alles leren over de Relaas-methodiek en begeleidt je met veel plezier in dit traject.

Organisatie

Relaas

Relaas is een podcast van een collectie waargebeurde verhalen, verteld door mensen die ze zelf hebben meegemaakt. Het team achter Relaas is ervan overtuigd dat iedereen een verhaal heeft dat de moeite is om te vertellen. Daarom coachen we gewone mensen om hun verhaal zo goed mogelijk live te brengen. Daarna worden de verhalen ook verspreid in onze podcast, die op zo’n 10.000 luisteraars per week mag rekenen (op www.relaas.be vind je alle verhalen terug).

Momenteel is er zowel in Gent als in Antwerpen een Relaas-team actief. Deze teams bestaan uit enthousiaste, warme mensen die zich vrijwillig engageren om Relaas te trekken. Zij zoeken en coachen vertellers, organiseren vertelavonden, voorzien de communicatie errond, maken opnames en montages en zetten de podcast online. De coördinator van Relaas helpt om dit allemaal in goede banen te leiden.

Omdat we bij Relaas maar niet genoeg krijgen van goede verhalen, breiden we onze werking heel graag uit naar Brugge.

Aanbod

Samenvattend: je wordt warm van mensen en hun verhalen. Je geniet ervan om samen met anderen naar een einddoel toe te werken en hebt er geen probleem mee om een deadline te moeten halen. Je wilt je engageren voor Relaas en hebt zin om deel te worden van ons team.

Functieomschrijving

Als verhalencoach ga je samen met de rest van het team op zoek naar (niet-professionele) vertellers. Wanneer je een mogelijke verteller hebt gevonden, help je hem of haar om van een verhaal een echt Relaas te maken, en om het ook live op ons podium te komen vertellen. Samen met ‘jouw’ verteller en met hulp van de andere coaches til je verhalen dus naar een hoger niveau en zorg je ervoor dat ieder verhaal ook een Relaas is. Je werkt toe naar een live vertelmoment, hét moment de gloire voor je verteller, en eigenlijk ook voor jou. (Dit alles uiteraard onder voorbehoud van Corona-maatregelen.)

Categorie
Artistiek
Type
Vrijwilligerwerk
Tewerkstelling
Freelance
Regio
West-Vlaanderen