Organisatie

Circus Zonder Handen

Circus Zonder Handen (CZH) is de urban circusschool in Brussel.

Met urban circus als dynamisch, speels en daadkrachtig middel, krijgen jaarlijks meer dan 900 kleuters, kinderen, jongeren en volwassenen meer zelfvertrouwen en ontdekken ze hun talenten.

Circus Zonder Handen is een stedelijke en hybride organisatie, die op het kruispunt van (jongeren)cultuur, jeugd, sport, circus en welzijn staat. We geloven daarbij in brede ontwikkelingskansen voor alle kinderen en jongeren, en ondersteunen hen in hun groei op artistiek, circustechnisch, sociaal en/of educatief vlak.

Circus Zonder Handen is een sociaal-inclusieve werking.

We geloven in de kracht van circus en trachten de participatie aan het circusaanbod mogelijk te maken voor iedereen. We passen een laagdrempelig beleid toe waarvan wijkgericht werken, bottom-up participatie, samenwerking met een breed netwerk aan professionele partners, communicatie op maat, inschrijvingsgelden volgens inkomenscategorie, toegankelijkheid, toeleiding, geëngageerde trainers en een aanspreekbaar team de hoekstenen zijn.

Zo slagen we erin de warme Urban Circus Hub te zijn voor alle Brusselaars.
#circusvooriedereen #circusverbindt #verbaasjezelf #urbancircus #maakjestad

Functieomschrijving

Circus Zonder Handen zoekt versterking voor het inhoudelijke team!
(onbepaalde duur, 4/5de ook wel 0,80 VTE genoemd)


Circus Zonder Handen is een groeiende non-profit organisatie met een brede impact op diverse lagen van de Brusselse samenleving. CZH bestaat momenteel uit een team van 15 vaste medewerkers, onderverdeeld in een zakelijk en inhoudelijk team. Je zou deel uitmaken van het inhoudelijke team.


Onze werking valt of staat bij een straf trainersteam voor de wekelijkse lessen, dat tussen de 40 en 50 jonge en minder jonge lesgevers bevat. Daarom hebben wij door de jaren heen al veel structuren en tools ontwikkeld om hen te ondersteunen, te laten groeien én goed te voelen in onze organisatie. Wij zoeken iemand die hier verder mee aan de slag wil! Onze trainers ondersteunen en laten groeien is jouw focus.


Functieomschrijving:


 • Circus Zonder Handen organiseert jaarlijks veel vorming -en coachingsmomenten voor de trainers. Wij gaan jaarlijks op trainersweekend, organiseren ‘trainer the Trainers’ vormingsavonden, intervisie tussen hoofdtrainers en coaches,.... Jij overziet de jaarplanning, organiseert en communiceert over deze activiteiten. Je werkt hiervoor nauw samen met andere collega’s.
 • Je houdt overzicht over de vormingen, opleidingen, groei kansen,.... buiten de circusschool en leidt onze trainers hiernaartoe.
 • Je trekt ons Handlangers-project. Handlangers zijn onze jongste trainers. We hebben een traject ontwikkeld waarin jongeren uit onze wekelijkse lessen in 1 jaar tijd groeien tot Junior trainer. Je begeleidt dit traject van A tot Z. Werving, selectie, inhoudelijke uitvoering, coaching en afronding.
 • Je bewaakt de kwaliteit van de wekelijkse lessen en houdt hierbij ons pedagogisch kader in het achterhoofd. Je ontwikkelt een evaluatietool voor onze wekelijkse lessen.
 • Je werkt samen met collega’s ons extern aanbod verder uit. Urban circus is voor ons een middel om te werken aan andere competenties. Je ontwikkelt mee vormingen, workhops, presentaties, teambuildings,... zodat ook mensen buiten onze circusschool met urban Circus aan de slag kunnen.
 • Lesgeven: je begeleid één of meerdere circuslessen. We vinden het belangrijk dat iedereen van ons inhoudelijk team met de voetjes in de praktijk blijft staan. Hoe ervaren ze ook zijn!

Profiel

 • Je bent pedagogisch sterk en weet jongeren te enthousiasmeren, coachen en aan te sturen. Ervaring in het jeugdwerk is een groot pluspunt.
 • Je hebt voeling met de leefwereld van Brusselse jongeren en je connect makkelijk met veel verschillende soorten mensen. Je bent een social butterfly.
 • Ervaring in kadervorming en in het coachen van individuen en kleine groepjes is een pluspunt.
 • Je hebt een grote verantwoordelijkheidszin en goesting om jouw schouders te zetten onder het pedagogisch beleid van CZH.
 • Je werkt zelfstandig, weet het overzicht te bewaren, planmatig te werken en neemt graag initiatief.
 • Ervaring met circustechnieken, acrobatie, parkour of tricking is niet noodzakelijk maar mooi meegenomen. Vooral de drive om je te ontwikkelen in één van deze technieken is belangrijk.

Aanbod

Wij bieden:


 • Al zeggen we het zelf, een kei leuk team in een creatieve en groeiende werkomgeving.
 • Een maatschappelijk relevante job met zichtbare impact.
 • Een organisatie die rekening houdt met je talenten en je helpt om te blijven groeien. In huis coaching wordt voorzien.
 • Ruimte voor zelfsturing en autonomie
 • Een deeltijds contract van onbepaalde duur (80%) volgens het geldende barema B1c PC 329.01 met extralegale voordelen (maaltijdcheques, terugbetaling woon-werk verkeer,...)
 • Een flexibele werk-privé combinatie: glijdende werktijden, flexibele recuperatie van overuren,...
Categorie
Vorming en onderwijs
Type
Vast
Tewerkstelling
Deeltijds
Regio
Brussels Hoofdstedelijk Gewest